Uitstelgedrag bij het maken van je eigen online cursus.

By Katinka | Mindset / Tijdsmanagement

uitstelgedrag

Uitstelgedrag bij het maken van je eigen online cursus. Heb jij er ook last van?

De opportuniteit is er. En je weet het! Rondom jou zie je overal nieuwe online cursussen ontspruiten. Je kan nu online leren hoe je autootjes bouwt met lego, hoe je mooie trouwfoto’s maakt, hoe je zelf schoonheidsmiddelen maakt en nog veel meer. Je kan tegenwoordig zelfs op een eenvoudige manier je eigen leeromgeving creëren, betaalsystemen integreren.

De opportuniteit is er, daar twijfel je niet aan.

Kennis … dat heb jij volop.

Aan passie ontbreekt het je zeker niet.

Je weet dat je eigenlijk echt wel wil … zelf een eigen online cursus hebben.

Uitstelgedrag bij het maken van je eigen online cursus

Maar de realiteit is …

Je hebt uitstelgedrag. En dat begrijp ik. Want al zijn online programma’s HET ticket naar een vrije levensstijl … er zijn obstakels die jou in de weg staan.

Vanaf dat je nog maar denkt … ja, ik ga starten. Ik ga werk maken van mijn eigen cursus .. dan komen de stemmetjes, de gremlins naar boven.

uitstelgedrag

Uitstelgedrag gremlin #1

Er zijn er al die een cursus hebben gemaakt over wat ik ook wil leren. Dus het heeft geen zin dat ik nog een cursus hierover maak. Dan moet ik opboksen tegen die concurrentie …

Herken je dit obstakel? Dan heb ik goed nieuws! Want het feit dat je concurrentie hebt, betekent dat je een winstgevend thema te pakken hebt. Dit betekent dat mensen echt op zoek zijn naar een oplossing. En vermits ieder persoon een andere persoonlijkheid heeft, een andere leerstijl gebruikt, op een andere manier kennis heeft vergaard, gaat de som van wat jij doet NOOIT gelijk zijn aan de som van wat een ander doet.

Er zijn heel veel businesscoaches maar ik onderscheid me van verschillende andere coaches :

  • Ik toon je niet enkel WAT je moet doen, maar ook precies HOE.
  • Een echte “walk my talk” girl, ben ik. Ik doe namelijk alles zelf (en jaaa in 20 uur per week) dus ik weet precies wat werkt en wat niet!
  • En …. ik werk zelf enorm gestructureerd (net omdat ik zoveel bruis in mijn hoofd heb van de vele ideeën) en daarom maak ik mooie, eenvoudige en duidelijke structuren in het leerproces voor mijn klanten.

Uitstelgedrag gremlin #2

Ik heb nog niet genoeg kennis

Ha, dat is een goede. Die gremlin had ik namelijk ook op mijn schouder. En het is waar : je kan altijd meer leren. Over elk onderwerp ter wereld is er meer kennis te vergaren. Maar wat belangrijk is, is dat jij 1 stap voor staat op jouw klanten.

Het is vaak zelfs nog beter dat jij maar 1 of enkele stappen voor staat want dan weet jij nog heel goed hoe het is in het hoofd van je klanten en waar zij mee vechten en welke gevoelens daarbij komen kijken.

Uitstelgedrag gremlin #3

Die techniek houdt me tegen

Ook dat begrijp ik. Al die technische software is nieuw voor ons allen. We zijn geen tech nerds die hier in een vingerknip wegwijs in zijn. Maar het is wel zo .. al die technische software verkoopt maar als ze echt handig in gebruik zijn. Het zou tegen hen gaan werken als ze waanzinnig moeilijk en onbegrijpbaar waren.

Het vergt daarom altijd wel even tijd en inspanning om iets onder de knie te krijgen. Maar pinkie promise het is echt niet iets dat je mag tegenhouden.

En daarbij … met een coach als ik in je achterzak, komt dat toch allemaal goed zeker ? Je vindt heel wat “hoe doe je dat nou” videootjes op mijn YouTube kanaal.

Uitstelgedrag gremlin #4

Ik weet absoluut niet of ik wel een cursus verkocht krijg. Wat als niemand koopt?

Het is mijn ervaring dat wanneer jij een goed marketing en lanceerplan hebt, dat niets jou kan tegenhouden om succesvol te worden. Het allerbelangrijkste om een cursus winstgevend in de markt te zetten is dat je een probleem oplost waar jouw toekomstige klanten mee worstelen.

Je toont je expertise door gul te zijn met waardevolle tips en informatie.

Uitstelgedrag gremlin #5

Als ik faal ga ik af als een gieter bij mijn vrienden en familie

Weet je, dat is inderdaad een verschrikkelijk gevoel. Je wilt niet falen, je wilt niet afgaan. Maar mislukkingen zijn onderdeel van het proces naar succes. Je faalt pas als je opgeeft.

En zelfs al geef je op, je hebt het recht om van gedachten te veranderen.

Het beste advies dat ik hier kan geven, is om te werken met een coach en ondersteuning te zoeken bij gelijkgestemde ondernemers, die je kunnen ondersteunen als het minder goed gaat en met je meeswingen als het fantastisch gaat.

Vertel het mij

Welk obstakel houdt jou tegen? Laat je het weten in de reacties?

Enne … de weg naar passief inkomen loopt altijd via online programma’s. Wil je de hele Roadmap downloaden? Meld je dan hieronder aan.

 

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(2) comments

Indrukwekkend betoog. Dank u!

Reply

    Dankjewel voor het complimentje!

    Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: