Tem je gremlin

By Katinka | Mindset / Tijdsmanagement

tem-je-gremlin

Tem je gremlin. Ik heb er eentje, jij waarschijnlijk ook en vele ondernemers laten zich tegenhouden door die lastige innerlijke gremlin(s).
Herken jij deze 4 patronen? Dan zit er vast een gremlin in de weg.

1. Tem je gremin – Je hebt last van de comparititis

Oftewel: je vergelijkt jezelf steeds met anderen.

Vergelijk niet jouw begin met iemand anders midden.

Toen ik pas startte met mijn online business was ik de Comparititis Queen vermoed ik. Ik had het idee dat iedereen het beter deed dan ik, iedereen groeide sneller, iedereen had veel sneller een vast fulltime inkomen, terwijl ik op dat moment nog steeds maar rond de 500 euro per maand zat. Het leek wel of ik traag groeide en toen ik dit eens in een facebook groep gooide, leek iedereen te bevestigen dat mijn mailinglijst groei wel echt heel traag was. Toen kwam die comparititis gremlin nog meer in actie. Ik moest en ik zou het geheim van die anderen ontrafelen.

Zal ik je alvast vertellen dat ik het geheim ontrafeld heb ondertussen. Er zijn heel wat mensen die sneller gaan en dat zijn diegenen die langer bezig zijn, die meer samenwerkingen aangaan (wat de snelste manier is om te groeien), die er geld in stoppen, die harder werken… En er zijn een hele hoop mensen die liegen over hun resultaten. Ook daar ben ik vaak achter gekomen.

Het besluit : je ziet enkel de buitenkant van een business. Je ziet ook enkel de successen.

Eén van mijn belangrijke waarden is dat ik mezelf beloofde altijd transparant, integer en eerlijk te zijn en niets te doen dat hier niet mee strookte. Toch zie je ook van mij enkel mijn successen.

Maar ik kan je in alle eerlijkheid vertellen dat ik ook regelmatig gefaald heb en nog faal. Soms zet ik dingen in de markt die niet aanslaan. Of waar mijn doelpubliek niet klaar voor is.

Dus wat jij als geweldig beoordeelt aan de buitenkant, is absoluut geen spiegel voor de ware binnenkant van een business. Hou dat altijd voor ogen.

Daarnaast is het zo, dat het er zelfs niet toe doet, hoe groots een ander is, hoe succesvol een ander is. Er is overvloed aan succes en dus ook genoeg voor jou.

Wat kan je doen:

  • Leg je focus op wat jij moet doen in jouw business. En doe dit, dag in dag uit. Laat je niet afleiden door geweldige initiatieven van anderen. Doe gewoon jouw ding. In Vlaanderen hebben we een uitdrukking : vet komt altijd boven drijven. Waarmee we bedoelen dat als je goed bezig bent en doet wat je moet doen, het altijd goed komt.
  • Leer wat of wie jou triggert en vermijd deze situaties voor een tijdje.

2. Tem je gremlin – Je kan niet beslissen

Hieraan gaat de angst aan vooraf om te falen. Want als je een besluit neemt, dan kan het een foute beslissing zijn. Niet beslissen, weerhoudt je van het maken van fouten.

Maar het weerhoudt je van alles. Het weerhoudt je van het bereiken van je dromen. Het weerhoudt je van succes. Het weerhoudt je van tevreden klanten, het helpen van anderen.

Wat kan je doen:

Schrijf het meest slechte scenario uit. Vraag jezelf dan af of dit eerlijk gezegd het meest waarschijnlijke is dat zal gebeuren. Is het niet jouw gremlin die dit scenario opbouwt om jou weer te beschermen? Uiteindelijk is jouw leven jouw beslissing. Het gaat om jouw dromen. Ofwel beslis jij, ofwel beslist je gremlin. En ook die kan fout beslissen hoor!

3. Tem je gremlin – Je voelt je enkel ok als anderen je bevestiging geven

Natuurlijk hebben we allemaal erkenning nodig voor wat we doen. Geloof me: ik ben dol op complimentjes. Er is niks mis mee. Maar wanneer je anderen nodig hebt om je goed over jezelf te voelen, dan ga je de mist in.

Wat kan je doen:

Schrijf minstens 50 dingen op over jezelf die je geweldig vindt. En kom aan! Er zijn er 50. Je gremlin moet op de gang blijven staan bij deze oefening.

4. Tem je gremlin – Je hebt een droom maar doet niets om deze waar te maken

Grrrrrrrrrr …. deze triggert bij mij een reactie van “oh nee, doe dit toch niet”. Zo vaak (en ook op mijn eigen mailinglijst) hoor ik vrouwen over hun passie praten, maar concreet komt er nooit wat te voorschijn. En dat is geen kritiek, dat is voor mij gewoon een teken aan de wand. Eerder een gremlin aan de wand. Een hele stam aan gremlins waarschijnlijk. Dan heb ik zin om mijn Flinstone knots tevoorschijn te halen en korte metten te maken met deze gremlins.

Merk jij dat jij gremlins je laat tegenhouden om je droom waar te maken?

Wat kan je doen?

Schrijf neer wat jouw gremlin je vertelt over jouw dromen. Jij schrijft naast elk ding dat de gremlin je vertelt een tegenargument neer waarom het wel kan.

Wil jij jouw gremlins temmen?

Download hier het GRATIS werkboek “Laat angst niet jouw toekomst bepalen”.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: