Succesvol worden. Is het voor iedereen?

By Katinka | Mindset / Tijdsmanagement

succesvol

Succesvol worden! Wat is het verschil tussen mensen die slagen en mensen die altijd vechten en nooit bereiken wat ze willen. Ik vroeg me altijd af of er een soort formule bestond of dat dit een ander soort mensen was? Kan iedereen succesvol worden? Is alles echt mogelijk? Ben jij hier ook mee bezig?

Succesvol worden – is het voor iedereen?

succesvol-worden

Wat denk jij? Zet het een keer in de comments want ik ben wel benieuwd naar wat jij denkt.

Toen ik op onderzoek ging, was het eerste dat ik me realiseerde dat succes voor ieder wat anders betekent. Ultiem succes betekent volgens mij dat je helemaal tevreden en gelukkig bent met je leven. Daarom vroeg ik me af hoe het kwam dat sommige mensen gelukkig zijn en bereiken wat ze willen. Is het geluk? Is het lot? Of doen deze mensen iets speciaals?

[bctt tweet= “Ultiem succes betekent dat je helemaal tevreden en gelukkig bent met je leven.”]

Dit is wat ik er van denk en deze mening heb ik gevormd nadat ik oneindig veel boeken gelezen heb over succes en persoonlijke groei.

Succesvol worden is …

 • Succes is niet toevallig. Je kan succes creëren. Ik heb succes gezien en over successen gelezen ondanks waanzinnig rotte omstandigheden. Ik heb succes gezien en over successen gelezen bij mensen bij wie alles meezat.
 • Succes is een ritme. Jouw ritme. Niet dat van een ander. Pas als je dat ook echt doorhebt of beleeft, dan voelt het als echt succes.

Dan ging ik op zoek of er een rode draad was in al deze boeken, in al deze levens, in al deze succesvolle levens.

En ja, die was er … meer dan 1 rode draad zelfs.

Succesvol worden – de rode draad

1- Brandend verlangen

Succes met je online business – is dat iets waar jij van droomt? Heb jij een brandend verlangen dat je zo fel oplicht dat je het bijna niet hardop durft zeggen? Ik begrijp je helemaal want ik ook ik verlangde zo fel naar een levensstijl vol vrijheid en overvloed.

Lange tijd vond ik het oppervlakkig of egoïstisch van mezelf om die dingen te verlangen. Dus vertelde ik mezelf dat ik deze niet nodig had.

Een brandend verlangen naar succes

Maar weet je? Het gaat niet weg. Ik heb een brandend verlangen om een mega-inkomen te realiseren EN een mega-transformatie bij andere ondernemers en hun business te beleven. En ja, ik droom van een mooi ingericht huis, luxe retreats organiseren voor mijn klanten, een mooie kleerkast en de vrijheid om mijn ideale dag in te richten. Ook wil ik absoluut meer leren over spiritualiteit en me hierin onderdompelen. En voor lange tijd dacht ik dat je niet beide kon hebben. Dat er een contradictie was.

Ondertussen weet ik dat beide perfect kunnen. Meer nog, ze ondersteunen elkaar.
Ik verlang er naar om vrouwen zoals jij te helpen om een business en levensstijl te creëren die wild succesvol is en hen tonen dat het 100% mogelijk is.
Dus door in jouw ware verlangen te stappen, zal je oneindig vele anderen inspireren om hetzelfde te doen. En dan creëer je zo’n mooi rimpel effect dat de wereld kan veranderen!

Dus kijk even diep naar binnen, naar jouw brandende verlangens. Wat zijn jouw dromen?
Zet deze neer en dan … GA ERVOOR!

Dus kijk even diep naar binnen, naar jouw brandende verlangens.

Succes met je online business – Werkboek

Speciaal voor jou maakte ik bij dit blogartikel een werkboek. Het is pure wetenschap dat het neerschrijven van je dromen en acties, je succeskansen vergroot met wel 70%!

2-Geloof

 • Rode draad 1 is geloof … geloof dat het voor jou kan. Ik vond dit toch wel een moeilijke. Zelf vind ik het altijd zo makkelijk om het potentieel in anderen te zien. In mezelf was dit toch lastiger. Daarom heb ik voor mezelf altijd voorop gesteld dat ik niet moest geloven in mezelf, maar geloven in de acties die ik deed en dat dan de reactie wel zou volgen. Ik moest dus gewoon acties doen waarvan ik geloofde dat me ze succes zouden brengen.

Succes met je online business - Ga voor die dromen!

Ik geloof heel sterk dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen succes en geluk. Het is aan ons om te kiezen wat we denken, welke woorden we uitspreken, welke acties we nemen. Daarom zijn we de creators van onze eigen realiteit.

Tegelijkertijd geloof ik ook heel sterk dat we dit niet alleen moeten doen. En ik geloof in je hogere zelf en de kracht van aantrekking.

Het is mijn ondervinding dat ik het beste vanuit mezelf vertrek, de juiste acties onderneem en dan mijn brandend verlangen uit waarbij ik dit sterker aantrek en dan … laat ik de resultaten los.

Het gaat dus om beide:

 • Jij bent verantwoordelijk voor de actie die je onderneemt
 • Jij bent verantwoordelijk voor de mate waarin jij je openstelt om je brandende verlangen ook aan te trekken

Laten we eens kijken naar een aantal situaties waarvan jij vindt dat ze niet helemaal lopen zoals je wenst. Neem je werkboek erbij.

Nog een stapje verder

Laten we dit nog een stapje verder nemen en zowel keuze als loslaten samenvoegen. Want het is als je de 2 samenvoegt dat magie ontstaat.

In je werkboek vind je 2 kolommen.

 • Aan de linkerkant wil ik dat je alles neerschrijft aan acties en dingen waar jij verantwoordelijkheid voor opneemt om dichter bij je doelen te komen.
 • Aan de rechterkant schrijf je alles neer dat je gaat toelaten en loslaten om ondersteuning van het universum te krijgen.

Bv.

 • Een sociale media kalender opstellen en posts plannen + toelaten dat het universum ervoor zorgt dat de juiste mensen deze posts zullen zien.
 • Investeren in mezelf en mijn succes en een coach inhuren die me kan helpen op mijn reis naar wild succesvol zijn + toelaten dat het universum me samenbrengt met de ideale mensen die mij zullen ondersteunen.
 • Een strategisch lanceerplan creëren dat mijn ideale klanten aantrekt + toelaten dat het universum me toont dat dingen zelfs nog groter kunnen dan ik zelf kon dromen.

3-Plan

 • De 2de rode draad was een plan. Zonder plan heb je geen richting. En als je geen richting hebt, dan neem je zo vaak zijwegen. Ik herinner me nog dat ik een aanvraag kreeg van de gemeente waar ik woonde om een workshop te geven voor hun personeel zijnde 12 mensen. Hoe gevleid ik ook was, dit was een zijweggetje, want ik wilde groot worden online, ik wilde groeien naar een passief inkomen. Deze ja zou mij 2 dagen werk gekosten hebben en als ik 2 volle dagen zou steken in online marketing zou ik meer dan 12 mensen bereiken, misschien wel 10x zoveel. Misschien wel 100x zoveel.

3-Falen en doorgaan

 • Een derde rode draad was falen en toch doorgaan. Als deze successen kenden ook mislukkingen. Oef, wat een gerustelling is dat. Ja toch? Want zijn we niet allemaal zo benauwd om te mislukken? Oh ja, ik althans wel. Ik dacht: jaaaa, wat gaan mijn vrienden wel niet denken. Ik die altijd zo’n leuke carrière had met mooie functietitel en zo, en nu gaat ze op haar bek met een stom bloggetje. Stik benauwd was ik. De geruststelling dat er mislukkingen bij horen op elke weg naar succes maakte dat ik gewoon mijn angst overboord gooide (of althans in een klein doosje wegstopte diep binnen in mij) en doorging.

4-Passie

 • Rode draad nr 4 – ha daar scoorde ik hoog. Passie, bevlogenheid, werken vanuit je hart … alle succesvolle mensen bleven bij hun waarde, hun passie en datgene wat zij in de wereld wilden zetten. Wil jij ook werken vanuit je eigen hart, vanuit je eigen zielsplan? Meld je hier aan voor "Ontdek het plan van je ziel".

5-Persoonlijke groei

 • Rode draad nr 5 is dat al deze mensen bereid waren om persoonlijk te groeien, om persoonlijk te veranderen, om de persoon te worden die ze wilde zijn. Gewoonten zoals jezelf laten afleiden, ongestructureerd werken, … dat kunnen allerlei dingen zijn. En je kan tegen jezelf zeggen, dit is wie ik ben en daar moet je het mee doen. Maar als jij wil groeien, dan moet je soms nieuwe vaardigheden, nieuwe gewoonten aanleren, uit je comfortzone komen.

Dit is was deze mensen er deed uitspringen. En het is maar weer een lijstje (ik ben gek op lijstjes) dat ik vooraan in mijn agenda heb staan :

 • geloof
 • plan
 • doorgaan
 • passie
 • groei

Word jij succesvol?

Bij welke rode draad scoor jij goed en waar wil jij nog aan werken? Zie je voor jezelf de signalen van succes? Heb jij wat nodig is? Laat het me weten! Of zie jij nog een extra rode draad? Ook dan wil ik dit héél graag horen.

Dus huppakee, ga lekker succesvol worden !
Online succes betekent doorzetten, hard werken, en regelmaat. Maar af en toe zit je helemaal strop. Misschien houden deze 3 fouten jouw succes tegen ...

En om er zeker van te zijn dat jij deze 3 fouten niet maakt ... zet ik ze even op een rijtje

Houd deze fout jouw succes tegen? - Niet om hulp vragen.

Ondertussen begeleid ik heel wat klanten naar het maken van een eigen online programma en het is mijn ervaring dat iedereen op een bepaald moment met iets vastzit. Het kan zijn: een prijs bepalen voor een product - hoe kies je hoe je jouw product gaat leveren - wie kies je als je mailinglist provider ...

Wat er vaak gebeurt is het volgende:

Je zit vast - je ziet niet direct een oplossing en wacht even af, misschien dient de oplossing zich vanzelf aan - je wacht en wacht - je gaat ondertussen niet verder - je blijft steken.

Oplossing:

Als je met een coach werkt, kan je jouw vraag onmiddellijk stellen. Het antwoord kan je snel weer terug in actie brengen. Het is misschien zelfs iets dat erg klein is, dat onmiddellijk opgelost is en je kan weer verder. PS: heb jij een specifieke vraag, stel ze gerust hier onder dit artikel bij de reacties.

Waarom is dit zo belangrijk?

Omdat je het meest productief bent het je beste werk aflevert wanneer je in de flow bent. Als je op consistente manier werkt. Als jouw business een routine wordt, gaat het ook veel makkelijker. Als je regelmatig stopt of blijft haperen, lijkt het alsof je niet vooruit gaat.

Houd deze fout jouw succes tegen? - Heb jij last van comparititis?

Comparititis oftewel : jezelf vergelijken met anderen

Een geweldige spreuk vind ik:

Vergelijk niet wat er bij jou achter de schermen gebeurt met wat je bij anderen voor de schermen ziet.

Als je mij online ziet, ben ik altijd vrolijk, energiek en alles loopt vlotjes en zoals ik wil. En in het echte leven ben ik voor 90% ook zo, maar je ziet nooit de 10% dat ik me moe voel omdat ik te hard gewerkt heb, dat ik me moedeloos voel omdat het toch niet zo snel gaat als ik wil groeien, ..

Ik geloof dat we allemaal gemaakt zijn om grootse dingen te bereiken, maar ik geloof ook dat alles zijn tijd heeft.

Oplossing

Geniet van elke stap in je business. Volgens mij is dat het enige dat je echt succes gaat brengen op de lange termijn : genieten van wat je hebt en wat je kan geven aan je klanten.

Schrijf je ook uit op de mailinglijst van de concurrentie waarbij de comparititis de kop opsteekt. Alleen wat jij doet, is van tel voor jouw business.

Houd deze fout jouw succes tegen? - Je blijft in je comfortzone.

Echt succes ligt buiten je comfortzone. Dit is zoooo waar. Want als je het gewenste doel al had, dan zat het binnen jouw comfortzone.

Oplossing

Buiten de comfortzone betekent voor iedereen wat anders.

Ik ken veel vrouwen voor wie het absoluut buiten hun comfortzone om met video's te werken. Maar misschien vind jij dit net superleuk. Voor jou is buiten je comfortzone misschien een groot bedrijf contacteren voor een samenwerking.

Je kan starten met super kleine stapjes. Het voelt achteraf geweldig, dat beloof ik je.

Jouw beurt

Maak jij je wel eens schuldig aan deze succes saboteurs? Maak hieronder een openbaar statement dat je vanaf nu voor de oplossing gaat!

Het werkboek nog niet gedownload? Doe het nu!

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(4) comments

ellen Tackx

Dag Katinka,
Mooi artikel. Iedereen moet veel vaker eens even stilstaan bij het leven dat ze nu hebben. En de vraag stellen, ben ik tevreden? Nee? De enige manier om daar iets aan te veranderen is je gewoontes veranderen. En ja dat is simpeler gezegd dan gedaan, maar wat belangrijk is dat je je moet afvragen wat zijn mijn gedachten? Wat ben ik constant aan het denken? Positief of negatief? 80% vd mensen leven op automatische piloot, dwz mensen denken niet meer, maar worden geleefd door situaties, omgeving, hun overtuigingen. Iedereen heeft een passie een missie. Zoek die, luister naar jezelf en wanneer je die missie gevonden hebt, Zet doelen, maar 1 tip. Zet je doelen hoog genoeg. Iemand die zijn hoog gestelde doel mss niet volledig heeft gehaald, staat vaak veel verder dan iemand die zijn kleine doeltje wel heeft gehaald. Veel succes iedereen! Let s dream big

Reply

Hey Katinka, alles komt altijd op het ogenblik dat je het nodig hebt ;-). Dus ook jouw blogje!

Mijn eerste to do na het lezen was deze woorden in mijn agenda noteren, want ik geloof dat ik het kan. Het kan anders, niet alleen voor mij voor iedereen.

Ik heb een plan én blijf doorgaan ook na tegenslagen of teleurstellingen.
Ik werk vanuit mijn passie en talenten. En groei elke dag een beetje meer. Dus succes is niet zo onbereikbaar als ik dacht.

Bovendien ben ik héél dankbaar voor al wat al geweest is én wat nog zal komen. Of zoals Veron ook zegt, tevreden met hetgeen je al hebt. En dat maakt volgens mij het verschil zoals je zegt, geluk of succes is/mag geen doel op zich zijn. Het gaat om het proces.

Dank je wel voor de inspiratie én schop onder de kont,

Lindsey

Reply
Veron goemans

Ha Katinka, mooi blog!
Niet de focus op ‘geloven in jezelf’ maar op ‘geloven in de acties die je onderneemt’. Ja, die voelt voor mij ook makkelijker.

Ik scoor heel goed op ‘doorgaan’. Begin iets beter te worden op ‘plan’.

Wat er misschien nog bij hoort is ‘tevreden’. Tevreden met wat er allemaal al is. Volgens mij is dat ook iets gemeenschappelijks van succesvolle mensen.

Reply
Eigen zaak starten

Bij het starten van mijn eigen zaak hoopte ook ik om succesvol te worden. En na enkele jaren bezig te zijn, mag ik echt niet klagen! Trouw aan jezelf blijven is het belangrijkste!

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: