Snelle mailinglijst groei met content upgrades

By Katinka | Email Marketing en Listbuilding

content-upgrades

Wil jij ook snelle mailinglijst groei? Het is een nieuwe en hotte trend : content upgrades. Alhoewel dat ie niet echt zooo nieuw is, toch is ie bij veel blogs nog niet ingeburgerd. Mijn mailinglijstgroei is verleden jaar veel sneller gegaan door het gebruik van deze methode : content upgrades.

Iedereen kent ondertussen het belang van een mailinglijst en dat de groei van je mailinglijst betekent meer volgers, meer mensen met wie je een band kan opbouwen, meer mensen die jou tonen wat ze nodig hebben en je creëert een community van mensen die heel graag van jou zullen kopen.

Wat is een ‘content upgrade’?

Een content upgrade is eenvoudigweg bonusinhoud waar je blogbezoekers pas toegang tot krijgen na aanmelding op je emaillijst.

Wat is dan het verschil met je freebie – je gratis weggever?

Het verschil zit in de specifieke inhoud. Een freebie of gratis weggever is een introductie van het avontuur en de route  die jij voor je bezoeker in petto hebt. Een content upgrade is een specifieke en diepere inhoud over iets waarover de bezoeker op dat moment leest.

Het grote verschil = dat het 100% relevant is voor je lezer

Wat is jouw voordeel?

Een voorbeeld is dit blog. Jij leest nu over content upgrades. Een freebie hierover maken, zou niet zo slim zijn. Want misschien heb jij geen idee wat content upgrades zijn en dus heb je er ook geen idee van hoe zij jouw business kunnen helpen. Die freebie zou je dus snel links laten liggen. Maar wanneer je dit blog leest en denkt, ja … op deze manier kan ik al mijn blogs maximaliseren, dan wil ik die bonuscontent ook wel zien.

Wat is het voordeel voor jouw bezoeker/volger?

Een groot voordeel is dat een content upgrade hapklare informatie is. Het is specifiek, kort en bondig, to the point, zonder fluff en je kan er direct wat mee.

Jouw actieplan

Er zijn verschillende manieren om je blog van een bonusinhoud te voorzien.

Zoek in je google analytics naar jouw meest gelezen blogs (heb je nog niet veel bezoekers, kies dan diegene die jouw favoriete blogs zijn). Kies daar 3 à 4 blogs uit met een thema waar je nog dieper op in kan gaan en dus extra inhoud kan bij schrijven.

Je kan meer inhoud maken door bijvoorbeeld je eigen ervaring stap voor stap neer te schrijven OF je kan 1 punt helemaal tot in de diepte uitleggen OF je kan een actieplan of werkboek voor je lezers maken ...

Eens je dat gedaan hebt, dan promoot je die blogs opnieuw via je sociale media kanalen.

Jakkes, nog meer werk!

Alhoewel content upgrades een geweldige tool zijn, snap ik waarom niet iedereen deze onmiddellijk en in alle blogjes toepast (ikke wel hoor). En dat is dat het meer werk kost. Je steekt veel tijd in het maken van een kwalitatief en waardevol blog en dan denk je : klaar ermee en daar ben ik dan met ... maak een content upgrade.

Moet dit dan echt?

Nou voor mij wel. Ik werk hard en jij ook en dan wil ik dat het harde werk echt maximaal opbrengt. En in het geval van content upgrades heb je echt dubbel en dik voordeel : de lezer heeft wat extra en jij krijgt een veel snellere mailinglijstgroei, wat toch (als jij net hetzelfde verdienmodel hebt als ik) een droomscenario is.

Om jou alvast goed op weg te helpen, heb ik verschillende content upgrade ideetjes voor jou verzameld.

Hoe verwerk je een content upgrade in je blog?

Helaas is het niet zomaar genoeg om een linkje onderaan het artikel te zetten. Het is belangrijk dat jouw bezoeker het belang inziet van je content upgrade en deze niet mist. En dat is jouw werk en dit doe je zo:

 • Maak een aantrekkelijke button
 • Maak een goed zichtbare button
 • Zet er een aantrekkelijke titel op
 • Vertel al vooraan of in het midden van je blog dat de content upgrade er aan komt op het einde OF zet de content upgrade op verschillende plaatsen

Hoe werkt het technisch?

 • Maak een button in picmonkey en laad deze op als afbeelding
 • Laad de extra inhoud (pdf) op naar amazon s3 (opladen naar je eigen website kan ook).
 • Plaats een link achter de afbeelding die naar mijn optinformulier bij Enormail (mijn mailingprovider) leidt.
 • Na aanmelding wordt de bezoeker doorgeleid naar de download url die je bij amazon s3 heb gecreëerd. Je kan ook de bezoeker doorleiden naar een pagina op je website waar die download opstaat.

De regels voor een succesvolle content upgrade

 • Een content upgrade hoeft niet lang te zijn. 1 pagina of 1 videootje kan genoeg zijn. Zolang het maar waarde heeft specifiek voor dit topic.
 • Een content upgrade moet er goed uitzien. Niet dat je er een heel design team achter moet zetten, maar het moet conform je branding zijn.
 • Enne ... wie mijn blogjes al langer leest, die weet waarschijnlijk wat er gaat komen ... : voeg een call to action toe.

Voorbeeld van een content upgrade

In dit blog heb ik voor jou een extra waardevolle PDF die ik in een content upgrade gestopt heb : een checklist met allerlei voorbeelden van content upgrades

De button die ik maakte, ziet er zo uit:

Wanneer je klikt op deze button, dan kom je in mijn Enormail Optin

Wanneer je aanmeldt, krijg je meteen de link die ik in mijn Enormail optin aangaf als downloadpagina.

Jouw beurt

Download de extra ideetjes en ga meteen zelf aan de slag!

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(4) comments

Jessie

Ha Katinka, mooie blog weer! Ik heb nu 3x met een content upgrade gewerkt, en inderdaad werkt dat als een tierelier 😉 Ik wilde jouw checklist met ideeën downloaden, maar ik krijg ‘m niet omdat ik al op je mailinglijst sta. Enormail geeft aan in een rode balk: “Het opgegeven e-mailadres is al ingeschreven.” Snif snif! Ik kom morgen even terug in de hoop dat het dan gefixed is. Groeten Jessie

Reply
Jessie

Sorry!!!! Ik heb blijkbaar twee keer op download geklikt. De content upgrade staat gewoon in mijn downloads. Nogmaals excuus!

Reply

  Oh Jessie, mail me even katinkamichiels@telenet.be dan stuur ik je deze toe.

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: