Online Marketing – ik haat die magische pilletjes

By Katinka | Mindset / Tijdsmanagement

online-marketing

Online Marketing en magische pilletjes … het lijkt tegenwoordig wel synoniem. Hoe zit dat nu met die marketing tools waarmee je zo snel zou kunnen groeien?

Ik hou van online marketing

Laat ik alvast even starten met het feit dat ik absoluut hoteldebotel verliefd ben op online marketing. Echt! En dit om vele redenen, waarvan er hier enkele :

  • Via de nieuwe stijl van ondernemen is het voor 1 vrouw + 1 laptop mogelijk om meer dan 100.000 euro per jaar te verdienen. Je hoeft dus niet een mega bedrijf met allerlei personeelsleden te hebben. Oefffff. Ik hou niet zo van mensen managen.
  • Via de nieuwe stijl van online marketing kan je als 1 vrouw + 1 laptop naast de reclame van een CocaCola staan. Meer nog zelfs … bedrijven zoals CocaCola die met megabudgetten heer en meester waren zijn nu wanhopig op zoek naar meer persoonlijke marketing. Want mensen houden nu eenmaal van verhalen, van persoonlijkheid en in mindere mate van mooie slogans.
  • Via de nieuwe stijl van online marketing kan je als gepassioneerde coach alles wat je wil leren aan jouw community, alle manieren waarop je wil motiveren, dat kan je gaan inzetten als marketing. Dat vind ik zelf nog het meest ongelooflijke. Ik hoef maar leuke dingen te creëren, leuke blogs, leuke video’s, nuttige webinars, … en dat is mijn marketing.

In ’t kort : marketing  =  waarde geven aan je community

Door deze manier van werken, heb ik altijd het gevoel dat ik NOOIT hoef te verkopen. Zorg wel voor een stevige basis die helemaal aansluit bij jou en je ideale klant.

Ik haat magische pilletjes

Er zijn meerdere wegen naar Rome en er zijn meerdere wegen naar online succes. Een fijne businesscollega trekt mensen aan via een webinar, gaat dan een persoonlijk gesprek aan met de deelnemers en maakt zo klanten. Ik heb nog een andere collega die graag workshops geeft en een call to action maakt naar haar high end programma. Dan ken ik weer een ander die duizenden recepten ebooks verkoopt en met een hele schare aan affiliates ontzettend succesvol is. Ik zelf werk graag met funnels waarbij ik enkel maar gratis stuff creëer met een mooie call to action naar de volgende stap.

Er zijn veel tools, methodes en technieken die je online succes kunnen brengen. En al deze tools ken jij waarschijnlijk best al wel (al pas je ze misschien niet allemaal toe). Voorbeelden zijn : emailmarketing, videomarketing, bloggen, webinars geven, …

Soms worden deze tools als magische pilletjes voorgesteld. Onlangs kwam ik zo’n geval tegen en liet het aan mij voorbij gaan. Maar vele mensen rondom mij waren teleurgesteld in de resultaten. En dat lag geenszins aan de tool, want die was erg goed, maar het lag aan het feit dat het als een magische ‘ik ga met 300% groeien’ tool werd voorgesteld.

Zo ging het :

tools-en-technieken-voor-online-marketing

De mails bleven binnenstromen … “Met deze tool groeiden wij 300%” of “Sonja had binnen enkele dagen 10 nieuwe klanten” of “David verdiende in de eerste maand meer dan 10.000 euro dankzij deze methode”. Je moest al heel lang meedraaien om de tool te zien voor wat hij was : een mailingprovider. Een systeem waarmee je nieuwsbrieven en automatische mails kan sturen. Niets meer maar ook niets minder.

Want de tool op zich is fantastisch. Je kan in online marketing niet zonder een mailingprovider. Automatische funnels creëer je via automatische mails en via nieuwsbrieven maak je een connectie en diepe vertrouwensband met je community.

Maar als je denkt dat door het aanschaffen van de tool en misschien zelfs de bijbehorende cursus je in 1 keer magisch gaat groeien. Néééééé. Je groeit door het maken van die autoresponders en het maken van die nieuwsbrieven. Jaaaa, dat zeker. Maar dat is niet de tool die werkt, dat ben JIJ. Jij bent degene die aan de slag gaat, die verantwoordelijk is voor de 300% groei, de 10 nieuwe klanten en het inkomen.

In ’t kort : jij bent het enige ECHTE magische pilletje

online-marketing-en-magische-pilletjes

Besluit

Welke tool jij ook kiest, als je er echt volop mee aan de slag gaat, gaat dit jouw magische pilletje worden. Maar trap niet in de valkuil dat je steeds meer tools, cursussen, methodes moet leren. Kies, beslis, en ga ervoor. En geloof me : dan gebeurt de magie.

 

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(1) comment

Bianca van Dalen

Magische pilletjes bestaan niet, we moeten het toch echt zelf doen. Doorzettingsvermogen is het belangrijkste, de rest komt dan vanzelf!

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: