7 mythes over online cursussen

By Katinka | Online Producten / E-learning

mythes-over-online-cursussen

Vandaag zit ik op mijn strijdros en ga ik alle mythes over online cursussen die ik her en der hoor voor goed en voor altijd bij het vuilnis zetten. Want ze zijn totaal niet waar.

Zo vaak hoor ik nog zeggen: Ach, met online cursussen kan je niet echt een inkomen opbouwen. En wil ik gillen … WACHT!!!! … geloof dit niet zomaar. Ik kan je bewijzen dat het wel kan.

Ik weet natuurlijk ook wel dat deze mensen volledig integer en uit hun eigen ervaring spreken en dus ben ik niet echt boos op ze. Maar ik wil wel niet dat ze jouw dromen om compleet locatie en uur onafhankelijk te werken afnemen.

Je moet niet meer een tech-neus zijn om online cursussen te verkopen. Je moet niet meer een design wonder zijn om inkomen te verdienen. Je moet niet meer een professor zijn om studenten mooie dingen te leren.

Dus vandaag gaan we die mythes bij het vuilnis zetten.

1ste Mythe over online cursussen : je moet een technische bolleboos zijn en dat ben ik niet.

Super! Ik heb ook geen technische knobbel. Even een geheimpje : ik had geen facebookpagina voor ik met mijn business startte en tot op heden bezit ik nog steeds geen smartphone. Techniek is niet aan mij besteed. Dus als ik je vertel dat ik mijn hele wordpress pagina’s zelf maak, mijn optin zelf maak, mijn salesfunnels, mijn webinarpagina’s, …. dan kan ik je er gerust bij vertellen, het is maar een weet. En die weet …. die is zo moeilijk niet.

Je hebt even iemand nodig die je vertelt hoe het juist moet en dan kan jij het COPY PASTE zonder enige zorgen zelf doen.

2de Mythe over online cursussen : ik heb nog maar een kleine mailinglijst dus kan ik beter wachten tot ik duizenden volgers heb, toch?

Ook weer niet waar. Waarom zou je wachten. Mogen die 80 mensen op jou lijst dan nu nog niet kopen? Moeten ze dan maar bij een ander kopen?

Het enige dat je nodig hebt is een goed lanceerplan. Tijdens een goed lanceerplan ga je EN verkopen EN je lijst doen groeien. Alle reden om meteen met die cursus aan de slag te gaan.

3de Mythe over online cursussen : ik ben geen expert dus zit er vast niemand op mij te wachten

Deze hoor ik maar al te vaak. Maar je hebt het helemaal fout. Mensen zitten net wel op jou te wachten, want het allerleukste is om iemand te volgen die ECHT in jouw schoenen heeft gestaan, maar nu daadwerkelijk enige stappen vooruit is.

Ik leer liever slank worden van iemand die ooit dikker was en wie het gelukt is om al 10 jaar slank te zijn.
Ik leer liever van iemand die vroeger lusteloos was en nu bakken vol energie zit, dan van een professor die de theorie hierrond kent.
En dat is mijn ervaring bij zowel Legally Raw als Power2Bloom. Als je echt in de schoenen van je volgers hebt gelopen, ken je de obstakels, het uitstelgedrag, de bergen die te beklimmen zijn. En dat maakt jou nu net wel DE expert.

Enne … er is niets dat jou sneller als expert in de markt zet, dan een online cursus.

4de Mythe over online cursussen : maar er zijn er al zoveel die doen wat ik doe, dan kan ik er toch niet meer bij

Ja, eerlijk, dat dacht ik ook toen ik startte. Maar ondanks een super verzadigde gezondheidsmarkt en de vele businesscoaches die als champignonnetjes uit de grond schieten, heb ik een fantastisch inkomen, vele fans en een gelukkige laptop levensstijl en ik hoop al die anderen ook. Dus als er plaats is voor zoveel gezondheidscoaches, dan is er vast nog veel plaats in jouw niche.

Het maakt trouwens niet uit dat er al een cursus bestaat over jouw onderwerp, want jouw visie en jouw manier van aanpakken en aanleveren gaan totaal wat anders worden.

5de Mythe over online cursussen : je moet veel facebook advertenties doen om je cursus te verkopen

Nope, niet waar. Facebook advertenties zijn een ideale manier om de juiste klanten aan te trekken. Dat ga je me niet horen ontkrachten. Ik geloof sterk in de kracht van FB ads, maar het is NIET nodig. Er zijn veel manieren waarop je jezelf kan promoten. FB ads is er slechts één van.

6de Mythe over online cursussen:  je kan alleen geld verdienen met B2B cursussen, niet als je alleen aan particulieren verkoopt

Business To Business is geen garantie op groter inkomen, noch op groter succes, nog op de opportuniteit om hogere prijzen te vragen.

Natuurlijk kan je ook in de particulierenmarkt geld verdienen. Zo startte IK toch? Ik zou het anders maar heel raar vinden dat ik jou nu successtrategieën zou leren die ik nog niet had toegepast in een B2C markt. (Al doen heel wat businesscoaches dat wel zonder die ervaring).

In elk geval kan ik je heel wat succesverhalen tonen van winstgevende cursussen in niches waar je nog niet eens aan zou denken, zoals huisdieren trainen, groenten pekelen, calligrafie, …

Daar waar je doelpubliek iets wil of van iets af wil, is er een kopersmarkt.

7de Mythe over online cursussen : mijn cursus is nog niet perfect en dus kan ik deze nog niet in de markt zetten

Ha, jij bent een echte perfetionista? Weg er mee, want ik ga jou vertellen waarom ONperfect zijn jouw cursus winstgevender gaat maken.

Wat is het allerliefste dat jij wil? Jij wil (volgens mij althans) het allerliefste dat jouw kopers razend enthousiast, laaiend dol op jouw cursus zijn. Zo dol, dat ze dit met iedereen delen.

Zal ik je dan maar al meteen een geheim vertellen van hoe jij ze laaiend enthousiast maakt? Door iets te vergeten in je cursus! Ja! door een ONperfecte cursus af te leveren. Eentje waarbij je klant vraagt : NAAM, hoe zit het dan met X, kan je mij daar ook een tip voor geven?
En dan kan jij zeggen: VERRASSING !!!!! Ik heb een super verrassing voor jou – een extra bonusmodule met als onderwerp : Zo doe je X.
En jouw klant denkt: wow, ik krijg echt meer dan waar ik voor betaald heb. Wow, die doet echt alles om mij naar mijn resultaat te brengen. Wow, dat is echt waanzinnig.

En ik kan het niet laten om voor jou dit blogje ook waanzinnig te maken en dus voor jou een extra bonus mythe!

Bonusmythe: Ik weet echt niet welk onderwerp ik moet kiezen. Ik heb teveel ideeën (of .. ik heb er geen).

Wel hiermee ga ik jou helpen in de gratis ONLINE MASTERCLASS TRAINING. Let op: dit is een intensieve Masterclass Training van 1,5 uur waarin :

 • jij ontdekt hoe je een onderwerp kiest dat absoluut winstgevend is
 • je jouw kracht en leerstijl zal ontdekken
 • jij de cijfers leert kennen die nodig zijn om 100.000+ inkomen te verdienen per jaar

Omdat ik echt wil dat je LIVE aanwezig bent. Geloof me de LIVE aanwezigen zijn DIEGENE die het meeste kans op implementatie en dus op succes hebben, heb ik voor jou verschillende data. Klik op de afbeelding om je in te schrijven.

masterclass training

Jouw beurt

Welke mythe leefde er bij jou nog? Zet je het in de comments?

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(6) comments

Judith

Hi Katinka,

wat een geweldige uitstraling! super uitnodigend.
ik ben er mega jaloers op haha 🙂
en daarom klop ik graaag bij je aan.
ik heb als introverte vrolijke francis moeite met mezelf zichtbaar maken.
jij totaal niet als ik het zo zie…
(kan me vergissen natuurlijk :))
ik steek graag mijn hand uit naar jouw uitreiking en pak je hand met liefde. Al ken ik je helemaal niet, het voelt toch al een beetje vertrouwd.

wil je me laten weten of je iets met deze handdruk kunt en wilt??

Liefs en Hartegroet,
Judith NL

Reply
  Katinka

  Oh wat een heerlijke reactie Judith. Ik zit te wippen van plezier op mijn stoel. Je geeft mij trouwens het leukste compliment dat ik kon krijgen, namelijk dat het vertrouwd voelt. Dat is net wat ik wil, samen groeien, samen groter worden, samen aan jouw business werken. Dus ja hoor, die handdruk die wil ik volop. Liefs, K

  Reply
Brigitte

Jij blijft “geven”, ook aan iedereen die al jaren jouw programma’s gekocht heeft…
Je blijft ons steunen en helpen als we met iets zitten….
Snappen we iets niet? Niet erg, een paar dagen later staat er een video (of zelfs een hele reeks) om ons verder te helpen
Dringende vraag? Facebook groepen… Je bent er, ook daar!
Dat doen er weinigen je na!
Dank je wel voor wie je bent!

xxx Brigitte

Reply
  Katinka

  Oh wat lief! You make my day xxxxxxxxxxx

  Reply

Hi Katinka!
Ik lees met veel plezier jouw blogs en haal er veel tips uit!
Dankje daarvoor.
Nou vroeg ik mij af welke plugin jij gebruikt of aanraad om je exclusieve ledenomgeving te bouwen op je wordpress site. Ik ben tot nu toe alleen maar Wishlist member tegengekomen.
Ik ben benieuwd!

Groetjes,

Lidia uit Amsterdam

Reply
  Katinka

  Superdankjewel voor je lieve reactie. Ik gebruik als ledensite wishlist – maar ontdekte onlangs deze en die gebruik ik nu – is geweldig eenvoudig.

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: