Meer reacties krijgen op je blog

By Katinka | Bloggen

meer-reacties-op-je-blog

Hoe krijg je meer reacties op je blog? Hoe meer reacties, hoe beter. Je artikeltje scoort hoger in google. Je bouwt een band op met je bezoekers. Elke blogger wil dus graag meer reacties. Om meer reacties op je blog te krijgen zijn 2 dingen erg belangrijk.

 1. Je moet sowieso eerst een kring opbouwen van trouwe volgers . Zonder volgers en fans kan er weinig interactie zijn. Hoe je een grote community van volgers opbouwt, leer ik je graag in mijn Happy Business Masterplan.
 2. Het 2de wat belangrijk is, is dat je de communicatie stimuleert.

Dit zijn mijn tips om meer reacties op je blog te krijgen.

Reageer zelf op andere blogs

Reageer zelf ook op andere blogs!  Vaak wil je zo graag reacties krijgen maar sta je er wel eens bij stil of jij reacties geeft? Zo néé, wat houdt jou tegen en wat zou maken dat je wel reageert op een blog. Sowieso heeft reageren op andere blogs altijd een positieve invloed. Je helpt er de ondernemer in kwestie mee en het is dus goed voor je karma 🙂 maar je creëert voor jezelf extra zichtbaarheid. Want je weet maar nooit dat iemand jouw websitenaam ziet. Ik vind het zelf ook heel zinvol om eventueel een blog nog aan te vullen met relevante en aanvullende waarde. Ook dat geeft je extra status wanneer anderen jouw reactie zien.

Geef, geef, geef

Geef, geef en geef – zonder er iets voor terug te verwachten. Hoe meer je geeft, hoe blijer jij jouw klanten maakt. En vaker zij spontaan een reactie of gewoon een dankjewel zullen achterlaten.

Geef Antwoord

Beantwoord elke reactie op je blog, zelfs al is het maar met enkele woorden. Op die manier weten je lezers dat ze daadwerkelijk gehoord worden. Soms kan je niet echts iets nuttig toevoegen als antwoord en dan geef ik meestal gewoon een “dankjewel voor je reactie” of “leuk”.

Stel vragen

Ga nog een stapje verder en naast het beantwoorden van reacties, stel bijkomende vragen. Ga echt een gesprek aan met je lezers. In deze moderne Internet-tijden, die toch enigzins meer afstand scheppen tussen 2 personen, is relatiemarketing enorm belangrijk geworden. Mensen kopen nooit van websites. Mensen kopen van mensen. Als jij echt een band opbouwt, ga je echt meer groeien.

Een band opbouwen doe je net als in het echte leven. Jij deelt wat van jezelf. De ander deelt wat. Elk heeft een luisterend oor.

Maak het gemakkelijk

Maak het reageren op je artikels gemakkelijk. Werk niet met een captcha code. En als je net zoals ik een eerste reactie liever goedkeurt dan ze meteen vanzelf toe te laten, zorg er dan voor dat je dit snel opvolgt en niet dagen laat hangen.

Eindig je blog met dit …

Stel sowieso een vraag onderaan elk blogartikel. Ons brein is zo gemaakt dat we altijd een vraag willen beantwoorden.

Nog wat extra tips zodat jij meer reacties krijgt op je blog

 • De meeste reacties komen op poll’s.
 • Op extreme standpunten krijg je ook vaak vele reacties. Durf dus al eens jouw uitgesproken mening over iets te delen. Of deel je frustratie over iets gangbaar beweerd wordt, waar jij het helemaal niet mee eens bent.
 • Deel ook je slechte dagen. Dit is iets wat ik echt heb moeten leren. Net omdat ik mensen wil inspireren om goede en gezonde eet-keuzes te maken, toon ik vaak wat ik eet. Maar ook ik heb mijn frietjes-dagen of de “ik kan niet zonder 2 latten chocolade” dagen. Door deze te tonen, laat je zien dat je ook maar mens bent en je lezers zijn daar dankbaar voor en uiten dit graag.
 • Hang niet de guru uit. Misschien heb jij de meest wijze boodschap of de ultieme waarheid, hoe meer je jezelf openstelt, hoe meer benaderbaar je overkomt, hoe meer mensen je zullen aanspreken.

Wat zou maken dat jij je reactie nalaat? Wil je dit met me delen? Ik denk dat elke bijkomende tip van onschatbare waarde is voor ieder van ons.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(4) comments

Ik reageer zelf regelmatig op blogs. Zelf zou ik ook graag meer reacties op mijn blogs krijgen en ook als reactie op mijn facebookposts. Ik stel wel vaak een vraag. Tips zijn welkom, reacties ook ?

Reply
Liesbeth

Ik reageer zelf soms op een blog, niet omdat ik niet wil, of omdat ik er te lui voor ben… maar eigenlijk omdat ik er soms over na wil denken, wat vind ik er nu echt van? Even de stof laten zakken, zeg maar…

Om terug te komen op je blog… ik heb gelijk mijn re-captcha van de website afgehaald 🙂

Reply
  Katinka

  Ja, is een goed idee om de re-captcha er af te halen. xx

  Reply

Ik ben het er volledig mee eens! Het kan zeker lonen om enthousiast terug te reageren

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: