Is jouw partner enthousiast over jouw business?

By Katinka | Mindset / Tijdsmanagement

is-jouw-partner-enthousiast

Is jouw partner enthousiast over jouw business? Jij bent dolenthousiast. Je volgde een workshop, je las een ebook, kocht een cursus, bestelde een domeinnaam en je voelt je helemaal klaar voor de start.

Jaren droom je er van. En het voelt een beetje eng. Het zal best wat van je tijd consumeren. Je zal ups en downs hebben. Je zal soms knallen en je zal soms falen. Dit is nu éénmaal het pad van de online ondernemer. En hoe leuk zou het niet zijn om een cheerleader aan je zijde te hebben.

Helaas … jouw partner heeft geen idee wat je bedoelt als jij begint over gastbloggen, seo en call to actions. En dat schrikt af. Het is onmogelijk om iets te ondersteunen dat je niet begrijpt.

Dit 3 stappenplan zorgt ervoor dat jouw partner enthousiast wordt over jouw bedrijf

Stap 1 : Vertel jouw “waarom”.

Het is meteen een goed plan om jouw drijfveren te delen. Wil jij een bedrijf opbouwen omdat je graag iets zou willen nalaten voor je kinderen. Of wil je sparen voor een extra mooie reis. Of wil je gewoon iets van jezelf opbouwen omdat je zo van vrijheid houdt.

Voorbeeld:

Mijn man weet dat het voor mij erg belangrijk is om iets van mezelf op te bouwen. Ik wil mijn creativiteit kwijt, ik wil mijn passie kwijt, maar ik wil ook echt inkomen opbouwen. Mijn man heeft altijd voor mij en onze dochter gezorgd. Altijd mocht ik doen wat ik wou, van werk veranderen als ik wou, veel verdienen of weinig verdienen, als ik maar gelukkig was. Hij was (en is) de stabiele rots in ons gezin. Hoe fijn zou ik het vinden om ook een keertje rots te zijn.

Daarom weet hij ook dat ik verder wil dan een “hobby” uitbouwen en als ik een keertje een lange avond maak omdat ik een webinar gepland heb (en hij dus buitenvliegt met de hond om geen lawaai te maken), dan vind hij dat helemaal prima.

Stap 2 : vertel hoe je ondersteund wil worden.

Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars … Heel lang geleden las ik dat boek en dit is zowat de ENIGE tip die bij mij echt is blijven hangen en ik vanaf toen ook echt altijd toepas.

Ik vertel wat ik nodig heb. Vroeger zou ik ervan uit gegaan zijn dat hij wel weet hoe hij me moet steunen. Maar nu weet ik beter.

 • Dus als er bijna geen kat op mijn webinar was, dan zeg ik wanneer hij weer binnenkomt: Er was geen kat, ik hoef geen tips want ik deed wat ik moest doen, ik wil gewoon een knuffel.
 • Of als ik midden in mijn OMG! lancering zit, dan zeg ik : We moeten gaan wandelen en ik wil volle aandacht want ik zit met een paar vragen waar ik over wil brainstormen. Ik heb je advies nodig.
 • Of wanneer de OMG! lancering voorbij is, dan zeg ik : Zeg me 10 keer per dag hoe goed ik het deed, ongeacht hoeveel mensen inschreven.

Stap 3 : Vertel hoe jij van plan bent om je droom waar te maken

Dit is heel belangrijk. Vooral omdat online ondernemen een nieuw soort baan is, is het heel moeilijk om te weten wat deze job precies inhoudt en hoe je hier nu geld mee verdient.

Toen ik startte, vertelde ik mijn man dat ik een ebook zou schrijven en ook video’s wilde maken en dit alles zou gaan verkopen. Ik toonde hoe mijn cursus er uit zag.

Ik maakte mijn 10 stappen plan naar succes en deelde dit in grote lijnen. Elke maand vertelde ik ook wat ik al had gepresteerd en wat het opbracht.

Toen ik voor de eerste keer lanceerde en verkocht, vroeg mijn man me : hoeveel mensen heb je op je mailinglijst. Ik zei 400. Hij zei toen : op naar de 4000 en je verdient 10x zoveel. Toen wist ik : die is helemaal mee!

Walk your talk

Niets is zo vervelend als iemand die altijd maar praat over zijn/haar dromen maar er nooit wat aan doet.

Of veel plant maar nooit uitvoert.

Of altijd maar bezig is op de computer maar er verandert niets.

Er zijn nu éénmaal veel mensen die groot dromen, maar niet DOEN. Ik weet dat jij niet zo bent, maar je partner moet dit ook weten. Want dat zal hem/haar gerust stellen.

Daarom is het echt cruciaal om te werken aan de juiste dingen in je bedrijf, zodat je stap voor stap vooruit gaat.

Jouw beurt

Is jouw partner een grote cheerleader? Vertel het in de comments.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(6) comments

JantIne

Wat een leuke blog Katinka! Mijn partner is zeker een cheerleader, hoewel hij niet met pompoms rondspringt ? Een stille, ondersteunende kracht op de achtergrond. Stap 1 heb ik heel duidelijk gezet, en mijn man weet soms beter te verwoorden dan ik waarom ik onderneem haha. Stap 2 en 3 zijn waardevolle tips, die mag ik nog veel explicieter en vaker inzetten. Dankjewel daarvoor!

Reply
  Katinka

  Oh wat leuk Jantine, we mogen ons bij de gelukkige rekenen dat we een ondersteunende partner hebben. xx

  Reply

Ook mijn man ondersteunt me en is nu die stevige rots. En ik wil dat eigenlijk ook eens zijn… zodat hij dan minder kan gaan werken. Ook al heb ik het gevoel dat hij dat zelf nog niet beseft dat minder werken en meer vrijheid leuk is… Ik was blij om te lezen dat jij net zoals ons hetzelfde pad bewandelt. Alleen sta jij al wat hoger op die berg…

Reply
  Katinka

  Zo leuk om te horen dat jouw man je steunt. Ik denk dat dit de meest belangrijke ondersteuning is die je kan hebben. xxxx

  Reply
Mariska

Mijn man is een kanjer. Hij luistert, denkt mee en neemt me serieus. Ik vond jouw blog herkenbaar, want inderdaad het werkt als je het zo aanpakt.

Reply
  Katinka

  Oh wat keileuk om te horen Mariska!

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: