Hoger scoren in YouTube

By Katinka | Online Ondernemen

hoger scoren in youtube

Hoger scoren in YouTube! Om de code te kraken, is het vooral van belang om te weten wat Youtube zelf belangrijk vindt.

En dat is: dat je nieuwe mensen naar hun toebrengt en dat deze mensen er zo lang mogelijk blijven. Als je dat weet, dan kan je alvast voor een groot deel controle over hoe jij hoog kan scoren in Youtube.

Hoger scoren in Youtube – Op deze dingen heb je vat

 • Mensen vanuit andere platforms naar youtube brengen
 • Consistent posten
 • Ze langer op youtube houden door playlists = sessietijd verhogen
 • Gebruik niet de algemene zoekwoorden want anderen met langere historiek en dus goede youtube punten zullen hoger scoren – maak kleinere niche zoekwoorden – gebruik hiervoor tubebuddy
 • Stimuleer sociale acties zoals delen, likes, reacties,
 • backlinks (via andere websites) en
 • embedding

Mensen vanuit andere platforms naar YouTube brengen

 • Dit kan je doen door video’s te integreren in je nieuwsbrief.
 • Of je kan een kleine trigger video of Facebook Live op Facebook zetten en verwijzen voor de ‘lange’ versie op YouTube.
 • Je kan ook mensen vanuit je blog naar YouTube sturen door een abonneerknop in je blog te voorzien, zodat ze zich abonneren en misschien meteen nog meer video’s bekijken.
 • Het is ook een goed idee om een social media button voor YouTube te voorzien op je website, bijvoorbeeld in de sidebar of op de contactpagina of in de footer.

Hoger scoren in YouTube door Consistent posten

Ja, hier valt weinig over te vertellen. Het is zo dat kleine stappen die je neemt op consistente basis ware vooruitgang leveren. En zo gaat het ook met video’s!

Sessietijd verhogen

Maak playlists. Vergelijk playlists een beetje met categorieën op je blog. Het maakt het voor vele mensen makkelijk als ze op een bepaald thema zoeken om nog meer van jou te ontdekken. Zo gaan ze van video naar video. En daar houdt YouTube van!

Geen algemene zoekwoorden

Het is helaas een feit. Er zijn zoveel YouTube kanalen waar je niet tegenop kan. Reden? Zij bestaan gewoon al veel langer. En ja, daar kan je niet om heen. Behalve als jij andere zoekwoorden gaat gebruiken. Meer toegespitste en niche vernauwende zoekwoorden. Het is even zoeken wat je kan doen, maar een hele goede tool die je hiermee kan helpen is Tubebuddy.

Stimuleer sociale acties

Vaak gaan we ervan uit dat mensen als ze onze video leerzaam, leuk, boeiend of gewoon gezellig vonden, dat ze een “vind ik leukje” zullen geven. Helaas is dit niet zo. En dat is helemaal geen slechte wil. Men denkt hier vaak gewoon niet aan. Het is daarom een goed idee om met je grootste smile om een duimpje te vragen. Wedden dat je meer duimpjes krijgt?

ps: geef jij in de video hieronder toch een duimpje – jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dat doe jij, dankjwel !!!!!!

Backlinks

Het werkt zo bij Google en ook bij YouTube, trouwens bij elke website die als zoekmachine gebruikt wordt …. hoe meer websites of hoe meer kanalen naar jou verwijzen, hoe interessant jij bent en hoe hoger jij zal scoren. Word je gevraagd voor een interview of podcast? Zeker doen en vraag om een linkje naar jouw kanaal.

Embedding

Het is een goed idee om jouw video te embedden in je blog. Het zou van invloed zijn om beter te scoren. En het is nog leuk ook want vele mensen kijken liever video dan dat ze een blogje lezen. Zo geef je meteen beide mogelijkheden.

Hoger scoren in Youtube – Op deze dingen heb je geen vat

 • kijktijd (ideaal = 100% maar een goede score ligt tussen 40 en 70%)
 • kanaal authoriteit : hoe lang je al op youtube zit, hoe consistent je bent met nieuwe inhoud, ..

Dus samengevat

Wees consistent, stimuleer sociale acties, en breng ze van video naar video voor een langere youtubetijd.

Liever video kijken – Kraak de YouTube code

Enne … jij wilt zeker ook meer YouTube abonnees scoren, toch? En dat doe je ZO

 

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: