Jaarplanning – hoe maak je het?

By Katinka | Mindset / Tijdsmanagement

maak-een-jaarplan

Hoe maak je een jaarplanning? En hoe maak je deze ZO dat het haalbaar blijft. En hoe maak je deze ZO dat het resultaten afwerpt?

CEO en secretaresse!

Jij bent zowel de CEO als de secretaresse !

Jij bent zowel CEO als secretaresse in je bedrijf. Dit betekent dat jij als CEO bepaalde ambities hebt, bepaalde verwachtingen en bepaalde dromen en resultaten wil bereiken. De secretaresse in jou gaat al de taken uitvoeren die nodig zijn om de droomresultaten van de CEO te bereiken. Maar liggen de amibities van de CEO in lijn met de beschikbare tijd voor de secretaresse?

Hebben de CEO en de SECRETARESSE dezelfde grote dromen?

Een jaarplanning maken, maar … Heb jij wel tijd?

Valkuil # 1 : 

De CEO (jij) heeft grote dromen en wil grote resultaten bereiken met een online business. De secretaresse (ook jij) weet niet of ze daar de tijd voor heeft. Daarom is het als CEO belangrijk om na te denken over hoeveel tijd je voor jouw dromen wil nemen en dan de juiste vacature uitschrijven voor je secretaresse. Zij op haar plaats moet dan kiezen of zij die vacature wil en kan invullen.

Een 5 uur vacature brengt je minder resultaten dan een 20 uur vacature. Welke schrijf jij uit als CEO en welke wil jij aanvaarden als SECRETARESSE? Met andere woorden : staan jouw dromen mooi in lijn met jouw tijd voor actie en uitvoering?

Valkuil # 2 :

Je bent een CEO zonder secretaresse wat betekent dat je wel plant, maar niet uitvoert. Ik zie dit vaak gebeuren bij ondernemers die graag “van thuis uit werken” vanwege de vrijheid. Er is namelijk een groot verschil tussen vrijheid en vrije tijd. Je hebt in een online business veel vrijheid, maar de hoeveelheid vrije tijd, bepaal je zelf. Neem je teveel, dan zal je geen resultaten boeken.

Valkuil #3 :

De CEO heeft grootse plannen maar de secretaresse heeft altijd wat anders aan haar hoofd. Als je werknemer was, zou je dit niet in dank worden afgenomen, maar ook als het om jezelf gaat, dan moet je een beslissing maken. Wil ik het echt wel? Wil ik die grote dromen die de CEO heeft ook wel? Als je altijd andere dingen belangrijker vind, ga dan na wat je ECHT wil. Heb jij wel dat brandend verlangen naar succes? Het is niet erg als dat niet zo is. Je kan ook online iets uitbouwen als hobby. Niemand die daar wat over mag en kan zeggen.

Mijn advies :

 • Kies de dromen en resultaten die je wil bereiken
 • Beslis dan hoeveel uren jij per week wil werken
 • Hou dan een werkvergadering tussen CEO en secretaresse om te kijken of de doelen haalbaar zijn tov de werkbare tijd
 • Eens je beslist er voor te gaan, wees dan een goede werknemer en doe wat je moet doen.

Jaaaaa!!!!!! ik weet dat je geen werknemer en geen baas meer wil, maar je eigen baas zijn betekent dat je soms streng voor jezelf moet zijn.

 

Het Stappenplan om jouw jaarplanning te maken

 

Klik op de afbeelding hieronder om jouw jaarplanning aan te vragen


En dan alleen nog .... knallen dit jaar!  Ik wens je superveel succes!

Succes is geen wedstrijd. Het is een ritme! Vind jouw ritme.

 

 

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(4) comments

Hallo Katinka,
Hartelijk dank voor je tips bij de agenda. Het geeft een duidelijk overzicht op de eenvoudige manier. Zo zie je ook hoeveel tijd je ongeveer hebt voor alle activiteiten.

Reply
  Katinka

  Haha, ik hou van kleuren, dat zie je wel. Maar het geeft inderdaad een duidelijke houvast en overzicht.

  Reply
Ellen

Hey katinka, een super handig tool, maar als je aan listbuilding doet. Wil dit zeggen dat je dan al nr het nieuwe product gaat verwijzen of nr de salespagina. Of doe je dit dan met blogjes in het thema van je nieuwe product? Mijn nieuwe product is nl “zoek je droom en zet dit om nr een doel”. Het begrip listbuilding begrijp ik ng niet goed

Reply
  Katinka

  Met lijstgroei bedoel ik alles dat je lijst doet groeien (je lijst is de mailinglijst waar mensen met hun emailadres op staan), zoals blogjes maken, videos, een freebie die specifiek leidt naar je product, webinars geven, een uitdaging maken, een samenwerking aan gaan. Ik verwijs niet naar het product in die dingen, maar naar een gratis product zodat ze op de mailinglijst komen.

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: