Hoe een pakkende titel verzinnen voor jouw online cursus

By Katinka | Online Producten / E-learning

hoe-een-pakkende-titel-verzinnen

Hoe een pakkende titel verzinnen voor jouw online cursus? Jouw online cursus een naam geven. Is het iets waar jij ook uren over kan sikkeneren?

Je wilt een catchy titel. Maar je wilt natuurlijk ook dat iedereen begrijpt waar de cursus over gaat.

In dit artikel deel ik graag 12 handige tips.

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #1

Hou het zo kort mogelijk! Hoe korter, hoe krachtiger. Hoe korter de naam hoe beter mensen je programma onthouden. En hoe sneller zij die naam in een conversatie gaan noemen.

Stel je voor dat jij en je vriendin samen gaan lunchen en je wilt vertellen over die nieuwe cursus die je creëerde over hoe je een geweldige blogger kan worden en tonnen geld kan verdienen en echt een online rockster te worden … dat is gewoon te lang. Zij komen thuis en wat gaan zij in hun computer intikken? En komen ze dan wel bij jou uit? Goed kans dat ze bij een concullega terecht komen ?. Wat mensen doen als zij een “lange naam” krijgen, is deze als vanzelf verkorten en zij gaan spreken over die blogcursus .. en dat gaat je merk niet versterken.

Maar als jij bijvoorbeeld je cursus Blog Rockster zou noemen, dat is kort, dat is krachtig en als een rockster stijl bij jouw brand past, maakt het ook je merk nog sterker. Plus het wordt goed onthouden.

Zelfs al ben jij nog geen bekende internet ster, kan het wel eens zijn dat de naam van jouw cursus sneller rondgaat op het internetcircuit dan je eigen naam.

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #2

Belangrijk is ook dat het duidelijk is wat je doet. Blog Rockster maakt meteen duidelijk dat het over bloggen gaat.

Kies je een catchy naam die iedereen laat raden waar het over gaat, zorg dan dat je een duidelijke tagline hebt. Anders gaan mensen je cursus ook snel naast zich leggen.

Het ideale is dat je jouw brand stijl, zoals bijvoorbeeld het woord “rockster” kan verweven met waar de cursus over gaat, in dit voorbeeld “bloggen”. Op die manier ben je catchy EN duidelijk.

Zo koos ik voor één van mijn favoriete cursussen de naam Waanzinnig Winstgevende Webinars. Het woord waanzinnig past bij mij en mijn speelse branding. Winstgevende webinars vertelt duidelijk waarover het gaat.

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #3

Is deze titel al benomen? Wat met auteursrecht?

Op titels staat geen auteursrecht tenzij er een patent op genomen is. Natuurlijk is het wijs om toch even te checken of jouw geweldige titel niet al de websitenaam van iemand anders is. Anders ga jij je marketing toespitsen op “een ander bekendheid te bezorgen”. En al zijn we gul, dat vinden we een brug te ver, toch?

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #4

Integreer het voordeel of de belofte.

I’m gonna make you an offer you can’t refuse!

Zorg dat in de titel of de tagline het voordeel wordt benoemd.

Voorbeelden :

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #5

Duidelijkheid is BETER dan creativiteit

Jaaaaa, ik vind het ook jammer want ik hou van gekke, grappige namen. Maar duidelijke namen werken beter.

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #6

Gebruik woorden die de compleetheid van je cursus bevestigen zoals :

Systeem, School, Academie, Formule, Blueprint

Voorbeeld :

  • Blog Rockster School
  • Succesvol Podcasten Formule
  • Een online Programma creëren Blueprint
  • Een boek schrijven – systeem

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #7

Trigger de curieuzeneuzemosterdpotten

We zijn allemaal curieuzeneuzemosterdpotten oftewel nieuwsgierige aagjes en als we woorden horen zoals : geheim, nog nooit verteld, niet eerder geweten … dan zijn we gewoon benieuwd. Gebruik dus als het past nieuwsgierig makende woorden.

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #8

Voeg een adjectief toe.

Voorbeelden :

compleet, nieuw, winstgevend, nergens anders te vinden

passief-inkomen-roadmap-titel-verzinnen

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #9

Voeg er een extra voordeel aan toe.

Hoewel we diep in ons hart allemaal weten dat er geen magische pilletjes bestaan, worden we helaas toch nog steeds getriggerd door woorden zoals :

Snel en gemakkelijk

Natuurlijk moet je sowieso je integriteit behouden. Maar als jij weet dat iemand zich echt 10 jaar jonger kan voelen in 10 dagen, dan mag je dit gebruiken. Als je weet dat iemand echt in 30 dagen een mooie website kan creëren, vermeld dit dan ook in je titel of tagline.

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #10

Dit is vast de meest saaie tip, maar toch ook wel slim! Hou rekening met goede zoekwoorden. Google weet namelijk als de beste wat er in onze hoofden om gaat. Op welke woorden zoekt jouw ideale klant. Typ je onderwerp in en zie wat google search zelf voorstelt.

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #11

Weerleg valse aannames

Voorbeeld :

  • Je moet geen uren in de fitness doorbrengen om een strak figuur te krijgen.

Hoe een pakkende titel verzinnen – Tip #12

Een goede titel bevat de 4 U’s.

Dit is een copywriting techniek uitgevonden door Michael Masterson.

Deze betekent dat je tekst moet voldoen aan

  • Eerste U : Urgent
  • Tweede U : Unique
  • Derde U : Useful
  • Vierde U : Ultraspecific

Kies!

Je hoeft niet alle tips te integreren natuurlijk. Kies wat bij jou, jouw ideale klant en jouw brand past. Enne … natuurlijk kan je deze tips ook toepassen op de titels van je blogs en nieuwsbrieven.

Jouw beurt

En ik ben natuurlijk ook een curieuzeneuzemosterdpot en wil graag weten wat de naam is van jouw belangrijkste online programma. Zet je de titel van jouw cursus in de reacties?

 

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: