Het perfecte kleurenpalet voor je website – Zo vind je het!

By Katinka | Website Optimalisatie en Branding

het-perfecte-kleurenpalet

Het perfecte kleurenpalet voor je website vinden kan overweldigend zijn. Er zijn zoveel keuzes, zoveel kleuren. In dit artikel toon ik je mijn strategie om een mooi kleurenpalet samen te stellen.

Zoek het perfecte kleurenpalet vooral via afbeeldingen. Bij afbeeldingen ga je onmiddellijk voelen of dat is wat jij wil uitstralen.

Zo vind je jouw perfecte kleurenpalet

Het perfecte kleurenpalet – Via een afbeelding

Dit is mijn favoriete manier die ik keer op keer gebruik als ik een nieuw palet voor een nieuwe cursus samenstel.

Zoek naar een afbeelding die je aanspreekt, waarvan de kleuren je aanspreken, en waarvan het gevoel helemaal juist zit. Eigenlijk moet je een sprongetje in je hart voelen als je deze afbeelding ziet.

Deze afbeelding moet bij jou en je merk en je doelgroep passen. Deze hoort uit te stralen wat jij wil uitstralen.

het-perfecte-kleurenpalet

In deze video zie je hoe je dit doet:

Verkorte samenvatting van deze video:

In deze video toon ik je 2 dingen : 1) hoe je een kleurenpalet samenstelt aan de hand van een afbeelding die je mooi vindt en 2) hoe je een kleurenpalet samenstelt aan de hand van 1 favoriete kleur.

  1. Via een mooie afbeelding

Je kiest een mooie afbeelding en gaat deze ‘editen’ in het gratis programma Picmonkey. In dit programma gaan we via het ‘vlindertje’ verschillende overlays maken en via de druppelteller kleuren uit onze afbeelding kiezen. Het is makkelijker om te bekijken dan om te lezen hoe je dit doet. Wees gerust.

2. Via een favoriete kleur

Je kiest een kleur en gaat dan naar Pictalicious  of Coloors (niet meer naar de generator uit deze video – deze is verouderd). Zie verder in dit blog over Pictalicious & Coloors.

Het perfecte kleurenpalet – Gebruik Pinterest

Ga naar Pinterest en geef één of meerdere tinten of woorden in die je aanpsreken. Bewaar de pins als inspiratie. Je zal onmiddellijk merken dat er een rode draad zit in de kleuren en kleurschema’s die je aanspreken.

Je kan natuurlijk ook een afbeelding uitkiezen en hierop de techniek van tip 1 toepassen.

Hier zie je mijn pinterest kleurenpalet moodboard – als je er op klikt, ga je meteen naar mijn Pinterest account (een aanradertje :))

Het perfecte kleurenpalet – Gebruik een Beelden Databank

Als je al een favoriete kleur hebt dan kan je in je beelden databank zoeken naar afbeeldingen op kleur.

Bijvoorbeeld zie je hier in Pixabay alle afbeeldingen waar de kleur roze en blauw voorkomen.

pixabay-kleurenpalet

Het perfecte kleurenpalet – Een kleuren schema generator

Gebruik een color scheme generator zoals deze https://coolors.co/. Je kan naar de tab explore gaan en helemaal uit je bol gaan met zoveel inspiratie.

Hoe ik deze color scheme generator gebruik is vooral als ik mijn kleur al gekozen heb en van elke kleur een lichtere versie en een superdonkere versie wil kennen. Vaak gebruik ik de hele lichte versie als achtergrond en de hele donkere versie als tekst.

kleurenpalet-power2bloom

Jouw beurt

Hoe heb jij jouw kleurenpalet gekozen? Laat je het weten in de reacties?

het-perfecte-kleurenpalet

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: