Zoek jij wel eens naar mooie plaatjes die gratis zijn?

By Katinka | Website Optimalisatie en Branding

gratis-plaatjes

Gratis afbeeldingen ... natuurlijk wil je dit! Maar vroeger was het erg moeilijk om echt mooie plaatjes te vinden die EN gratis waren EN die je commercieel op je website mocht gebruiken. Gelukkig is dit tegenwoordig helemaal geen probleem meer.

More...

Bronnen voor gratis afbeeldingen

Er zijn nu zovéél heerlijke bronnen waar je kan smullen van de mooiste afbeeldingen. Ze zijn EN gratis EN ze mogen commercieel gebruikt worden op je blog of in je digitale producten. Yeaaah!

En uiteraard maakte ik dit blog ook met gratis plaatjes uit Pixabay en Pexels.

gratis-afbeeldingen

Gratis afbeeldingen #1: Pixabay

gratis-plaatjes-pixabay

Ik ben dol op Pixabay. Ze hebben bijna voor elk onderwerp wel een mooi plaatje.

Gratis plaatjes #2: StockSnap

gratis-plaatjes-stocksnap

StockSnap kan je vergelijken met Pixabay. Mooie foto's en een omvangrijke database. 

Gratis afbeeldingen #3: Pexels

gratis-plaatjes-pexels

Pexels is één van mijn favoriete bronnen. Kijk maar eens wat een mooie strandplaatjes ze hebben!

gratis-plaatjes-strand

Gratis plaatjes #4: Unsplash

Unsplash heeft niet zo'n grote collectie. Maar wel waanzinnig mooie foto's. Je vindt er vooral natuurlandschappen. Dit is dus een ideale bron als je op zoek bent naar betoverende achtergronden.

Gratis plaatjes #5: Death-to-Stock

gratis-plaatjes-deathtostock

Death to Stock ... de naam alleen al, klinkt geweldig. Deze website gaat er dan ook prat op dat hun foto's helemaal niet op stockfoto's lijken.  Ze hebben ook een betaalde versie. Maar je kan ook elke maand gratis plaatjes toegezonden krijgen. 

Gratis plaatjes #6: Icomoon

Oh yeaah! Op deze website vind je héél wat icoontjes. Maar liefst 490 icoontjes kan je in 1 slag downloaden! Je ontvangt ze in een zwarte kleur en jij weet natuurlijk (als trouwe volger van mijn blog) hoe je dit in jouw brandkleuren kan omtoveren! 

En als je de Maak mooie afbeeldingen met PicMonkey cursus volgde, dan weet je zelfs hoe je een patroontje in zo'n icoontje zet. Weet je dat nog niet? Oooooh, maar dan moet je deze cursus ECHT hebben!

Gratis plaatjes #7: Iconfinder

Ben je helemaal fan van icons? Dan ga je ook van deze bron smullen. Op Iconfinder vind je zowel gratis als betalende icons. Je zoekt dus gewoon eerst bij de gratis mogelijkheden.

Gratis plaatjes #8: Google

Op Google zelf kan je ook leuke GRATIS afbeeldingen vinden. Let op: niet alle afbeeldingen mag je zomaar gebruiken. In deze video toon ik jou hoe je ontdekt welke plaatjes gratis zijn.

Gratis plaatjes - het probleem!

Er is één groot probleem en dit geldt niet alleen voor GRATIS plaatjes maar voor alle gekochte plaatjes ... ze zijn vaak TE perfect.

Stockfoto's zijn vaak TE perfect.

En zoals mijn vader altijd zei: TE is alleen goed in tevreden & tequilla!

Click to Tweet

De oplossing ...

  • Neem zo vaak mogelijk zelf plaatjes. Kom je naar Wenduine om een VIP dagje met me door te brengen? Waarom niet meteen je fototoestel meebrengen. We maken van jou en de omgeving leuke foto's.
  • Personaliseer al de foto's die je koopt of gratis download. Het versterkt je branding en zorgt er ook voor dat je Google niet in de war brengt als er 1000-en malen hetzelfde plaatje gevonden wordt.
  • De ALLERsnelste manier om een stockfoto te personaliseren is via PicMonkey. Je plaatst een Ombré Overlay in je eigen brand kleur of je plaatst een kader met tekst er over.

Jouw beurt...

Heb jij een absolute favoriete bron die hier ontbreekt? Laat het weten in de comments!

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(4) comments

Veron Goemans

Hey Katinka, leuk overzicht en mooi dat jij van elke website een screenshot hebt gemaakt. Dat ga ik van je overnemen.

Op mijn gratis online marketing tools website heb ik meer dan 50 URL’s staan naar sites waar je gratis plaatjes kunt downloaden. Zeg maar hoeveel je er wilt hebben.

Ik moet er eens doorheen lopen om er meer informatie bij te zetten. De ene site heeft dit, de andere dat.

Je hebt me geïnspireerd om er werk van te gaan maken.

Reply

Dank je wel Katinka, voor dit mooie overzicht.
Wat ik zelf ook wel gebruik, als ik nergens iets vind, is:
zoek op google. En dan op afbeeldingen. Dan wel klikken op Tools, en daarna op Gebruiksrechten > gelabeld voor hergebruik.
Zoeken in het engels wil dan ook nog wel eens betere resultaten geven.

Reply

    Ha Monique, wat goed dat je dit aanhaalt. Ik heb er eeuwen geleden een videootje over gemaakt en vergeet dit te vermelden. Als ik jou niet had!
    Ik ga het er meteen bijvoegen. xxx

    Reply

Bekijk ook https://afbeeldingen.net/ en http://gratis-foto.startpagina.nl/. Ook hier vind je heel veel gratis stockfoto’s,

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: