geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met een blog
Hoe geld verdienen met bloggen. Als een blogger zal je een passief inkomen kunnen verdienen, wat letterlijk betekent dat je geld kan verdienen terwijl je NIET aan het werk bent.

Stel je eens voor dat je met je familie gezellig op stap bent en je krijgt een biepje op je telefoon. Proficiat, je hebt een verkoop gerealiseerd.
Hoe je dat kan doen via bloggen, lees je in dit artikel.

Hoe geld verdienen met bloggen

Het magische woord hier is “passief inkomen” waarbij je niet meer uren inruilt voor inkomen. Weg met uurtje faktuurtje, maar opschalen via automatische systemen.
Want laten we eerlijk zijn: uurtje faktuurtje werken lijkt toch wel erg veel op een gewone job, niet?
Wil jij niet meer vrijheid en vrije tijd?
Bloggen geeft je die kans.
Want bloggen betekent dat je op regelmatige basis nieuwe, relevante en waardevolle inhoud levert aan wie op zoek is naar een oplossing voor een bepaald probleem.
Wanneer jij die persoon met je blog bepaalde hulp, inzichten, kennis of motivatie biedt, dan zal deze persoon jou als expert ervaren en als vanzelf verder kijken naar jouw diensten en aanbod.

Is geld verdienen met bloggen wel wat voor jou?

Het nadeel

Veel ondernemers starten met bloggen maar al snel zakt het tempo af naar 1x per maand of 1x per … of helemaal zonder regelmaat. Dit werkt niet.
Google scoort dynamische en regelmatig vernieuwende blogs hoger.

Structuur & flow

Het is dus belangrijk dat je een bepaalde strategie gaat toepassen die als een natuurlijke flow aanvoelt, maar waar toch een bepaalde structuur inzit.
Deze strategie omvat zowel het schrijven van blogs, als de uitwerking ervan en het promoten. Want let op: het schrijven van een blog is niet voldoende. Het is belangrijk dat jij dit ook actief gaat promoten.

Het voordeel

 • Blogs zijn niet meer weg te denken uit de businesswereld
 • WordPress statistieken tonen dat 409 miljoen mensen 23.7 biljoen blogpagina’s lezen elke maand. (zie https://wordpress.com/activity/)
 • 81% van de mensen vertrouwen informatie uit blogs en 61% van de mensen kopen na een recommendatie op een blog (zie http://www.sheknows.com/)
 • Wanneer je 21-54 blogartikels hebt geschreven, stijgt het organisch bereik van je blog/website met 30%
 • Bedrijven die bloggen krijgen 126% meer prospects dan bedrijven die niet bloggen. (zie http://www.thinkcreativedigital.com/)

Nog meer voordelen aan bloggen

SEO

Blogs zorgen voor een goede SEO (search engine optimalization). M.a.w. goed gevonden worden in Google.
Je maakt blogartikels met verschillende zoekwoorden en zoekwoord-zinnen. Als jij 100 blogs schrijft, dan kan jij dus op 100 verschillende manieren gevonden worden. Kan jij je voorstellen dat jouw blog binnen een paar jaar 1000 artikels heeft. Hoe goed zal dat niet zijn voor je vindbaarheid!
Hoe meer je schrijft, hoe meer kans op een “hit” in Google.

KNOW LIKE TRUST

Geld verdienen met bloggen heeft ook te maken met consistentie. Hoe meer mensen van je kunnen lezen, hoe sneller ze jou leren kennen. Mensen kopen niet van websites. Mensen kopen van mensen.
Het is dus cruciaal dat ze jou leren kennen, leuk vinden en vertrouwen.
Telkens opnieuw waardevolle informatie geven, geeft je bezoekers de kans om jou en je werkwijze op een laagdrempelige manier te leren kennen.
Zo wordt het eenvoudig om klanten en trouwe klanten te maken.

RELATIEMARKETING

De Internet wereld is afstandelijk. Je kent mekaar van haar noch pluim. Je spreekt mekaar nooit in real-life en toch wil je zo klanten maken.
Nééééééééééé. Dat willen we niet.
We willen toch die connectie. Een goede manier om deze band (en de know like trust) nog sterker op te bouwen, is een regelmatige connectie.
Dit kan perfect via mails, webinars, facebook live uitzendingen enz … Maar hiervoor moet je de emailadressen hebben van jouw fans.
Elk blogartikel geeft je de kans om mensen te laten aanmelden voor jouw nieuwsbrief of een extra cadeau dat je voor hen hebt, zoals een gratis e-book of een video training serie of een coupon.

EXPERT STATUS

Hoe meer je blogt, hoe meer mensen jouw blog gaan opzoeken om antwoorden te krijgen. Je zal extra vragen krijgen omdat jij de GO TO expert wordt die de antwoorden kent en je hebt weer relevante inspiratie voor nieuwe blogs.
Jouw expertstatus gaat er op zijn beurt voor zorgen dat je meer kan verkopen van je eigen diensten of commissies kan ontvangen op producten die jij aanraadt.

NOG MEER FANS

Het voordeel van blogartikels, is dat je deze kan delen op elk social media platform en op die manier weer nieuwe mensen kan laten kennismaken met jouw expertise.
Iedereen weet dat je op sociale media vaak niet direct kan verkopen. Mensen komen immers op social media om sociaal te doen, omwille van het entertainment of het vergaren van informatie.
Indirect kan je met blogartikels verkopen omdat je waardevolle informatie gratis geeft in je blog en je dus via je social media platforms niet hoeft te verkopen. In het blogartikel zelf kan je dan doorverwijzen naar een bepaalde dienst. Of je kan bezoekers laten aanmelden voor jouw mailinglijst zodat je een know-like-trust relatie kan gaan opbouwen.

Ok, jij wil dus starten met bloggen

Dan ga je blogartikels schrijven.

Hoe kies je een blog onderwerp?

Het belangrijkste is dat je artikels gaat schrijven met als onderwerp : daar waar jouw toekomstige klanten naar op zoek zijn.
Stel jij wil gaan bloggen over gezonde voeding.
Dan kan jij als blogonderwerpen kiezen:

 • Hoe gezond afvallen
 • Kan je blijvend slank worden
 • Zo maak je een gezond ontbijt
 • Wil jij snel 10 kilo afvallen
 • Het geheim om die laatste 5 kilo af te vallen
 • Hoe raak ik van mijn cellulitis af …

Om een goed onderwerp te kiezen, moet jij dus een beetje in het hoofd kruipen van je klant en bedenken waar hij/zij problemen mee heeft en welke zoekwoorden hij/zij zou gebruiken om een oplossing te vinden.

Hoe lang moet een blogartikel zijn?

Voor Google moet je blogartikel minstens 300 woorden bevatten. Dit is belangrijk om weten omdat je verschillende blogs ziet met video’s in een blogartikel zonder al te veel woorden. Helaas zijn dit artikels die niet zo goed gevonden worden. Je kan dit snel opvangen door een transcript toe te voegen aan je artikel.
Erg lange blogartikels (zoals dit artikel) heeft nog een betere kans om organisch gevonden te worden. Hoe komt dit? Omdat je in een lang artikel meerdere H2 en H3 gebruikt met zoekwoorden in.

Ok, nu over naar geld verdienen met bloggen

Allemaal goed en wel, al dat gedoe over bloggen, maar hoe ga je nu geld verdienen met bloggen? Waar komen die centjes dan vandaan?
Want waardevolle inhoud creëren, mag dan jouw ideale klant aantrekken. Als je niets hiermee gaat verdienen, wat is dan het nut van je blog en al die bezoekers aantrekken?

De manier die ik NIET gebruik

Wanneer je blog heel veel bezoekers trekt (voorbeelden hiervan zijn fashion blogs, sommige fitness blogs, …) dan kan je geld krijgen voor het plaatsen van advertenties op je blog.
Mijn blog www.legallyraw.be kreeg al verschillende voorstellen.
Waarom ik deze methode niet gebruik?
Vooral omdat ik mijn blog echt héél relevant wil houden voor mijn bezoeker. Maar ook omdat ik mijn manier gewoon zoveel leuker vind.

Geld verdienen met bloggen – de beste manier

De beste manier om geld te verdienen met je blog is iets verkopen. Je kan natuurlijk kiezen om bepaalde fysieke producten in te kopen aan een lage prijs en te verkopen aan een betere prijs. Maar dit proces is niet zo eenvoudig te behappen. Er komen invoerkosten, verzendkosten, … bij kijken.
Wat veel eenvoudiger is, is om jouw kennis of een vaardigheid die je bezit, te verpakken in een digitaal product, zoals een e-book of video cursus.
Geen kosten, geen verzendkosten … Wat wil je nog meer?

Bloggen is extra geschikt als marketing tool voor het verdienen met online programma’s en cursussen.

Waarom?

Omdat een blogartikel al een stukje informatie geeft over een bepaald onderwerp en meteen de bezoeker doet kennismaken met jouw expertise en leerstijl. Wanneer iemand dieper op een onderwerp wil ingaan of nog meer wil weten en leren, dan is het voorstellen van een bepaalde online cursus een logisch vervolg.
Stel dat jij een gezondheidscoach bent die blogs schrijft over de voordelen van gezond ontbijten voor gewichtsverlies, dan is het een logisch gevolg dat wij hier echt interesse in heeft, ook interesse kan hebben voor jouw e-book met recepten en video’s.

Geen zin in het maken van je eigen online cursus maar toch geld verdienen met bloggen

Dat kan! Je blogt dan net zo goed over relevante onderwerpen maar adviseert de cursus van iemand anders. Jij krijgt dan een bepaalde commissie. Dit noemt affiliate marketing en ik ken heel veel ondernemers die hier supersuccesvol mee zijn.
Je denkt misschien dat het minderwaardig is om andermans cursus te verkopen en niet je eigen. Maar het grote voordeel is dat je meteen keuze hebt uit een heel deel cursussen en precies die kan kiezen die 100% bij je passen en die het meest succesvol zijn.

Geld verdienen met bloggen – werk dat met elk blogartikel?

Ja en nee. Niet elk artikel zal rechtstreeks leiden naar een betalend aanbod. Maar dan leidt je de bezoeker van je blogartikel naar jouw gratis aanbod. Als het jouw ideale klant is, zal deze dit met beide handen aannemen en echt meer willen leren.

Elk blogartikel geeft je wel weer een extra kans om gevonden te worden. En wanneer jouw blogbezoeker zich aanmeldt voor jouw mailinglijst, kan jij een vertrouwensband opbouwen en kan deze persoon later via een nieuwsbrief, promomail of ander blog nog klant worden.

Jouw beurt

Nu jij weet hoe jij geld kan gaan verdienen met bloggen, is het jouw volgende stap om de 10 stappen te kennen die jou succes gaan brengen met je blog. Meld je hieronder aan voor de GRATIS cursus.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(28) comments

Petra

Wat een duidelijk en uitgebreid artikel, Katinka. Het werkt inderdaad, een van mijn sites met veel blogs trekt nog steeds (ook al ben ik nu meer dan een jaar niet actief erop) nog steeds rond 9000 bezoekers per maand). Dank je voor de reminder!

Reply

Katinka,

Wat een fijne blog weer. En het klopt helemaal. Ik plaats wekelijks een blog en ik dat levert mij aanmeldingen op voor mijn gratis online training Start met je boek. En uiteindelijk kevert me dat ook weer nieuwe klanten op.

Jolanda Pikkaart – dé kleurrijke schrijfcoach ?

Reply

Hoi Katinka, wat schrijf jij toch een geweldige blogs, barstens vol met belangrijke informatie en super motiverend. Ik vind je een geweldig voorbeeld van authentiek ondernemen!

Reply

Bedankt voor de tips, Katinka!

Conclusie voor mezelf: terug meer in de pen kruipen. Ik schrijf en creëer zo graag, maar het leven is ook op heel veel andere vlakken interessant 🙂 En dan kom ik al gauw tijd te kort. We zullen nog eens zien hoe we dat meer kunnen structureren.

Groetjes,
Linda

Reply
Valeria

Heel herkenbaar dat eerste stuk, maar ik ga jouw tips opvolgen en meer gestructureerd bloggen! Dank je wel voor de tips!

Reply

Hoi Katinka,

Mooi artikel!

Ik denk ook dat je zowel direct als indirect kunt verkopen met een blogpost.

Vrijdag xette ik mijn nieuwe website live met daarop een artikel waarin ik vrij uitgebreid advies geef op een lezersvraag. Een vriendin van me vroeg daarop of ik niet teveel gratis weggaf.

Ik vond dat zo’n grappige vraag, want het lijkt mij juist dat je heel veel wílt helpen, zodat anderen kunnen zien wat ze aan jou kunnen hebben. Je merkt dan hoe anders je tegen zoiets aan kunt kijken.

Dank je wel voor deze blogpost!

Hartelijke groet,

Christine Terwiel
Webcoach voor ondernemers die een site willen waarmee ze wél klanten trekken

Reply

Heerlijk zo veel kennis en inspiratie in 1 blog! Ga er gelijk mee aan de slag.

Reply

Weer lekker veel informatie om in te duiken! Bedankt Katinka!

Reply

Dank je wel voor alle waarde! Doe veelvuldig mijn voordeel met de info uit je blogs, maar zeker ook door alles wat ik leer uit ‘Maak je eigen digitaal product’ en “Happy Business Masterplan’. Mijn site en gratis online cursus zijn klaar,nu volop aan de slag met de betaalde training EN met bloggen!

Reply
Sjira

Mooi artikel Katinka! Ik ben pas geleden begonnen met de volgende uitdaging: elke dag een artikel van tussen de 1000 en 1500 woorden voor de organische groei van mijn website (deze bestaat nog niet heel lang). Dat lukt trouwens nog niet helemaal.. Ik wist alleen niet hoe groot en snel de groei gaat!

Jij schrijft: Wanneer je 21-54 blogartikels hebt geschreven, stijgt het organisch bereik van je blog/website met 30%

Ik ben benieuwd wat ik ga zien na dat aantal!

Reply

Heel inspirerend en de ideetjes beginnen al te stromen. Nu ze alleen nog in een goede tekst gieten! Dank je wel!

Reply
Katleen Van Landschoot

Ja, Katinka, het klopt. Als je je wil laten zien als expert dan moet je zichtbaar worden. Bloggen in de taal van je ideale klant is heel krachtig. Nu blog ik vooral op Facebook en LinkedIn maar zodra mijn website in de lucht is, doe ik het ook daar.

Reply

Heel duidelijk artikel, en zo waar. Door te bloggen,komen ook mensen die je niet persoonlijk kennen erachter welke visie je hebt, wat maakt dat ze meer vertrouwen krijgen in je expertise. Mooi en uitgebreid verwoord. Katinka, je geeft ontzettend veel gratis waarde mee aan online ondernemers, wat fantastisch is!

Reply

Dank je wel Katinka voor deze waardevolle informatie. Overal lees je dat bloggen je gaat helpen je business te doen groeien, maar door jouw artikel weet ik weer even waarom ook alweer. Direct gevolgd door bruikbare tips, ik heb geen excuus meer om het niet te doen… Nu op zoek naar onderwerpen! Aan de bak dus 🙂

Reply

Inspirerend en ja, ik krijg zin om echt serieus te gaan bloggen! P.S. Ik heb me ingeschreven voor je gratis cursus, dank!

Reply
Andrea

Bedankt voor je waardevolle tips Katinka. Hier kan ik zeker wat mee ??

Reply

Bloggen is echt een meerwaarde voor een ondernemer.
Ik spreek af met een collega om fysiek samen te zitten en elke een eigen artikel te schrijven want het is iets wat je anders heel makkelijk opzij schuift.

Reply
Charlotte

Verrassend dat je met bloggen geld kan verdienen!

Reply

Hoi Katinka.
Het is je weer gelukt. Ik heb me ingeschreven voor je stappenplan om te bloggen. En ik blog al zo lang.
Je toon is verfrissend en duidelijk.
Succes.

Reply
Miriam Buijsers

Weer een goede reminder om te gaan bloggen! dank je hiervoor.

Reply

Werk aan de winkel. Ik heb weer bijgeleerd. Dank je wel Katinka

Reply

Oh jee, ik moet meer tijd maken om te bloggen zie ik wel. Ik steek mijn tijd nu vooral in video’s maken. Maar dat mijn organisch bereik automatisch stijgt met meer blogs is direct een motivatie om het vaker (en consequenter!!) te gaan doen. Heb genoeg om over te schrijven, dat is het probleem niet, maar moet er wel consequent tijd voor vrij gaan maken. Thanks voor de waardevolle tip!

Reply

Ik blog wekelijks, affiliate is iets wat ik nog graag wil gaan leren

Reply

Wat een duidelijke blog weer… moet toch maar weer eens mijn blog pagina gaan aanpakken.

Reply

Fijn dat je zo duidelijk de voors en tegens beschrijft.
Gelukkig werk ik vanaf september minder. Krijg ik echt tijd om hier serieus mee aan de slag te gaan!? Ideeën genoeg.

Reply

Hoi Katinka, fijn blog om te lezen. Zal hard aan het werk moeten om mijn droom (online ondernemen) waar te maken. Gelukkig vind ik het leuk om te schrijven. Morgen direct weer aan de slag met mijn website en OMG!

Reply
Jeanet

Een leuk artikel, en bedankt voor de praktische tips!

Reply
Frans Mulder

Bedankt voor dit interessante artikel.

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: