geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met een blog
Hoe geld verdienen met bloggen. Als een blogger zal je een passief inkomen kunnen verdienen, wat letterlijk betekent dat je geld kan verdienen terwijl je NIET aan het werk bent.

Stel je eens voor dat je met je familie gezellig op stap bent en je krijgt een biepje op je telefoon. Proficiat, je hebt een verkoop gerealiseerd.
Hoe je dat kan doen via bloggen, lees je in dit artikel.

Hoe geld verdienen met bloggen

Het magische woord hier is “passief inkomen” waarbij je niet meer uren inruilt voor inkomen. Weg met uurtje faktuurtje, maar opschalen via automatische systemen.
Want laten we eerlijk zijn: uurtje faktuurtje werken lijkt toch wel erg veel op een gewone job, niet?
Wil jij niet meer vrijheid en vrije tijd?
Bloggen geeft je die kans.
Want bloggen betekent dat je op regelmatige basis nieuwe, relevante en waardevolle inhoud levert aan wie op zoek is naar een oplossing voor een bepaald probleem.
Wanneer jij die persoon met je blog bepaalde hulp, inzichten, kennis of motivatie biedt, dan zal deze persoon jou als expert ervaren en als vanzelf verder kijken naar jouw diensten en aanbod.

Is geld verdienen met bloggen wel wat voor jou?

Het nadeel

Veel ondernemers starten met bloggen maar al snel zakt het tempo af naar 1x per maand of 1x per … of helemaal zonder regelmaat. Dit werkt niet.
Google scoort dynamische en regelmatig vernieuwende blogs hoger.

Structuur & flow

Het is dus belangrijk dat je een bepaalde strategie gaat toepassen die als een natuurlijke flow aanvoelt, maar waar toch een bepaalde structuur inzit.
Deze strategie omvat zowel het schrijven van blogs, als de uitwerking ervan en het promoten. Want let op: het schrijven van een blog is niet voldoende. Het is belangrijk dat jij dit ook actief gaat promoten.

Het voordeel

Nog meer voordelen aan bloggen

SEO

Blogs zorgen voor een goede SEO (search engine optimalization). M.a.w. goed gevonden worden in Google.
Je maakt blogartikels met verschillende zoekwoorden en zoekwoord-zinnen. Als jij 100 blogs schrijft, dan kan jij dus op 100 verschillende manieren gevonden worden. Kan jij je voorstellen dat jouw blog binnen een paar jaar 1000 artikels heeft. Hoe goed zal dat niet zijn voor je vindbaarheid!
Hoe meer je schrijft, hoe meer kans op een “hit” in Google.

KNOW LIKE TRUST

Geld verdienen met bloggen heeft ook te maken met consistentie. Hoe meer mensen van je kunnen lezen, hoe sneller ze jou leren kennen. Mensen kopen niet van websites. Mensen kopen van mensen.
Het is dus cruciaal dat ze jou leren kennen, leuk vinden en vertrouwen.
Telkens opnieuw waardevolle informatie geven, geeft je bezoekers de kans om jou en je werkwijze op een laagdrempelige manier te leren kennen.
Zo wordt het eenvoudig om klanten en trouwe klanten te maken.

RELATIEMARKETING

De Internet wereld is afstandelijk. Je kent mekaar van haar noch pluim. Je spreekt mekaar nooit in real-life en toch wil je zo klanten maken.
Nééééééééééé. Dat willen we niet.
We willen toch die connectie. Een goede manier om deze band (en de know like trust) nog sterker op te bouwen, is een regelmatige connectie.
Dit kan perfect via mails, webinars, facebook live uitzendingen enz … Maar hiervoor moet je de emailadressen hebben van jouw fans.
Elk blogartikel geeft je de kans om mensen te laten aanmelden voor jouw nieuwsbrief of een extra cadeau dat je voor hen hebt, zoals een gratis e-book of een video training serie of een coupon.

EXPERT STATUS

Hoe meer je blogt, hoe meer mensen jouw blog gaan opzoeken om antwoorden te krijgen. Je zal extra vragen krijgen omdat jij de GO TO expert wordt die de antwoorden kent en je hebt weer relevante inspiratie voor nieuwe blogs.
Jouw expertstatus gaat er op zijn beurt voor zorgen dat je meer kan verkopen van je eigen diensten of commissies kan ontvangen op producten die jij aanraadt.

NOG MEER FANS

Het voordeel van blogartikels, is dat je deze kan delen op elk social media platform en op die manier weer nieuwe mensen kan laten kennismaken met jouw expertise.
Iedereen weet dat je op sociale media vaak niet direct kan verkopen. Mensen komen immers op social media om sociaal te doen, omwille van het entertainment of het vergaren van informatie.
Indirect kan je met blogartikels verkopen omdat je waardevolle informatie gratis geeft in je blog en je dus via je social media platforms niet hoeft te verkopen. In het blogartikel zelf kan je dan doorverwijzen naar een bepaalde dienst. Of je kan bezoekers laten aanmelden voor jouw mailinglijst zodat je een know-like-trust relatie kan gaan opbouwen.

Ok, jij wil dus starten met bloggen

Dan ga je blogartikels schrijven.

Hoe kies je een blog onderwerp?

Het belangrijkste is dat je artikels gaat schrijven met als onderwerp : daar waar jouw toekomstige klanten naar op zoek zijn.
Stel jij wil gaan bloggen over gezonde voeding.
Dan kan jij als blogonderwerpen kiezen:

  • Hoe gezond afvallen
  • Kan je blijvend slank worden
  • Zo maak je een gezond ontbijt
  • Wil jij snel 10 kilo afvallen
  • Het geheim om die laatste 5 kilo af te vallen
  • Hoe raak ik van mijn cellulitis af …

Om een goed onderwerp te kiezen, moet jij dus een beetje in het hoofd kruipen van je klant en bedenken waar hij/zij problemen mee heeft en welke zoekwoorden hij/zij zou gebruiken om een oplossing te vinden.

Hoe lang moet een blogartikel zijn?

Voor Google moet je blogartikel minstens 300 woorden bevatten. Dit is belangrijk om weten omdat je verschillende blogs ziet met video’s in een blogartikel zonder al te veel woorden. Helaas zijn dit artikels die niet zo goed gevonden worden. Je kan dit snel opvangen door een transcript toe te voegen aan je artikel.
Erg lange blogartikels (zoals dit artikel) heeft nog een betere kans om organisch gevonden te worden. Hoe komt dit? Omdat je in een lang artikel meerdere H2 en H3 gebruikt met zoekwoorden in.

Ok, nu over naar geld verdienen met bloggen

Allemaal goed en wel, al dat gedoe over bloggen, maar hoe ga je nu geld verdienen met bloggen? Waar komen die centjes dan vandaan?
Want waardevolle inhoud creëren, mag dan jouw ideale klant aantrekken. Als je niets hiermee gaat verdienen, wat is dan het nut van je blog en al die bezoekers aantrekken?

De manier die ik NIET gebruik

Wanneer je blog heel veel bezoekers trekt (voorbeelden hiervan zijn fashion blogs, sommige fitness blogs, …) dan kan je geld krijgen voor het plaatsen van advertenties op je blog.
Mijn blog www.legallyraw.be kreeg al verschillende voorstellen.
Waarom ik deze methode niet gebruik?
Vooral omdat ik mijn blog echt héél relevant wil houden voor mijn bezoeker. Maar ook omdat ik mijn manier gewoon zoveel leuker vind.

Geld verdienen met bloggen – de beste manier

De beste manier om geld te verdienen met je blog is iets verkopen. Je kan natuurlijk kiezen om bepaalde fysieke producten in te kopen aan een lage prijs en te verkopen aan een betere prijs. Maar dit proces is niet zo eenvoudig te behappen. Er komen invoerkosten, verzendkosten, … bij kijken.
Wat veel eenvoudiger is, is om jouw kennis of een vaardigheid die je bezit, te verpakken in een digitaal product, zoals een e-book of video cursus.
Geen kosten, geen verzendkosten … Wat wil je nog meer?

Bloggen is extra geschikt als marketing tool voor het verdienen met online programma’s en cursussen.

Waarom?

Omdat een blogartikel al een stukje informatie geeft over een bepaald onderwerp en meteen de bezoeker doet kennismaken met jouw expertise en leerstijl. Wanneer iemand dieper op een onderwerp wil ingaan of nog meer wil weten en leren, dan is het voorstellen van een bepaalde online cursus een logisch vervolg.
Stel dat jij een gezondheidscoach bent die blogs schrijft over de voordelen van gezond ontbijten voor gewichtsverlies, dan is het een logisch gevolg dat wij hier echt interesse in heeft, ook interesse kan hebben voor jouw e-book met recepten en video’s.

Geen zin in het maken van je eigen online cursus maar toch geld verdienen met bloggen

Dat kan! Je blogt dan net zo goed over relevante onderwerpen maar adviseert de cursus van iemand anders. Jij krijgt dan een bepaalde commissie. Dit noemt affiliate marketing en ik ken heel veel ondernemers die hier supersuccesvol mee zijn.
Je denkt misschien dat het minderwaardig is om andermans cursus te verkopen en niet je eigen. Maar het grote voordeel is dat je meteen keuze hebt uit een heel deel cursussen en precies die kan kiezen die 100% bij je passen en die het meest succesvol zijn.

Geld verdienen met bloggen – werk dat met elk blogartikel?

Ja en nee. Niet elk artikel zal rechtstreeks leiden naar een betalend aanbod. Maar dan leidt je de bezoeker van je blogartikel naar jouw gratis aanbod. Als het jouw ideale klant is, zal deze dit met beide handen aannemen en echt meer willen leren.

Elk blogartikel geeft je wel weer een extra kans om gevonden te worden. En wanneer jouw blogbezoeker zich aanmeldt voor jouw mailinglijst, kan jij een vertrouwensband opbouwen en kan deze persoon later via een nieuwsbrief, promomail of ander blog nog klant worden.

Jouw beurt

Nu jij weet hoe jij geld kan gaan verdienen met bloggen, is het jouw volgende stap om de 10 stappen te kennen die jou succes gaan brengen met je blog. Meld je hieronder aan voor de GRATIS cursus.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

Over de auteur

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Dit vind je vast ook leuk!

Passief Inkomen Plan

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter