Facebookfans

Facebookfans, je werkt het hard voor! Wordt jij er ook gek van dat Facebook jouw posts niet al aan je fans toont? Ik althans wel.

Maar je kan er zelf wat aan doen. Gelukkig!

Facebookfans bereiken met AL jouw posts – Zo doe je het!

Hoe bereik je al je Facebookfans? Wist je dat wanneer jij een berichtje publiceert op je Facebookpagina dit slechts gezien wordt door een heel beperkt percentage van jouw fans? Wat lastig hee. Facebook doet dit om 2 redenen :

Ten eerste zijn ze een echt bedrijf en willen dus centjes verdienen. Zij willen dus dat bedrijven gaan betalen voor zichtbaarheid.

Ten tweede zijn er biljoenen gebruiken, miljoenen pagina’s, miljoenen posts en miljoenen vind-ik-leuks. Als Facebook alle posts van alle pagina’s zou tonen die jij leuk vindt, dan ben je tot een gat in de nacht bezig alleen met het lezen van berichtjes. Not done dus!

Maar hoe berekent Facebook dit dan? Volgens een algoritme. Ze bekijken wat jij echt heeeeeeeel héééééééél heeeeeel leuk vindt en dan krijg jij die posts te zien. Je moet dus bijna dagelijks vind-ik-leukjes geven om op berichten van jouw favoriete pagina’s te zien. Je klanten moeten je dus bijna stalken met vind-ik-leukjes.

Gelukkig is er een eenvoudige strategie die je fans kunnen gebruiken zodat ze jouw posts en berichten en facebook live aankondigingen wel zien. Voor altijd. Ook zonder de vind-ik-leukjes. Cool hee. Zo komt jouw Facebook Marketing plan pas echt tot zijn recht.

Vertel deze strategie aan al je fans en je hebt het potentieel om te groeien van 6% naar 20%, misschien wel 60% en wie weet, superformiweldig 100% van al jouw fans.

Facebookfans bereiken – Zo doe je het in de praktijk

Verkorte samenvatting van deze video:

In deze video toon ik je hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw fan al jouw posts ziet nu en in de toekomst. We bekijken even mijn Facebookpagina Power2Bloom dit op het moment van de video 2275 vind ik leukjes heeft. Dan zien we hoe weinig bereik mijn posts hebben. 23 mensen 169 mensen 67 mensen …. wat met die 2275 mensen??? Frustrerend hee. We gaan even kijken op de Facebookpagina van mijn dochter Nina die sowieso fan van me is en zien dat zij mijn posts inderdaad niet ziet.

Hoe komt dit?

Wel, als iemand je een vind-ik-leukje geeft, wordt er ingesteld dat zij jouw ‘standaard’ volgen, wat betekent dat Facebook dit zelf regelt volgens zijn standaardnormen.

Vraag aan je fan om naast de button Vind ik leuk te kijken naar de button Volgen. Naast deze button zie je een klein pijltje. Klik hier op en vink aan “als eerste weergeven”. Daarbovenop is het ook slim om aan te vinken dat je als fan graag op de hoogte blijft van alle evenement of live uitzendingen.

Als voorbeeld stel ik op Nina’s Facebookprofiel deze instellingen in. En ja hoor, nu verschijn ik in haar nieuwsoverzicht. Top hee.

Doe jij dit alvast met de Power2Bloom Facebookpagina?

2 dingen staan op jouw TO DO lijst

Het is natuurlijk belangrijk dat jij dit aan je fans laat weten. Hoe doe je dat?

Ik doe dit gewoon met een mailtje en als je wil mag je mijn script “copy paste” gebruiken. Je kan het HIER gewoon effe aanvragen. Het is een WORD documentje dus jij kan de tekst en afbeeldingen knippen en plakken in een mail of jij kan er je eigen pdf van maken in jouw brandkleuren als je dat wil.

copy paste script

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: