Laat je Facebook pagina groeien – 7 tips

By Katinka | Online Ondernemen

zakelijke-facebook-pagina

Hoe laat je jouw Facebook pagina groeien. Al is Facebook misschien niet meer wat het is geweest, het is nog vol leven en het is nog steeds een ideale plek om jouw ideale klanten te vinden.

Zo laat jij jouw Facebook pagina groeien

Facebook pagina groei tip nr 1 : 3rd party inhoud

Facebook Marketing draait vooral om dit : Wat vinden jij en jouw fans leuk? Je hoeft niet altijd het wiel zelf uit te vinden. Er zijn heel wat bedrijven die leuke dingen posten waar jouw lezers ook mee geholpen zijn. Op die manier kan je snel heel wat content hebben op je pagina.

Hoe vind je relevante posts om te delen op jouw pagina?

 • 1 : typ een zoekwoord in Facebook Search in
 • 2 : kies een pagina uit die je relevant vind en LIKE deze
 • 3 : Facebook toont je onmiddellijk pagina’s die je misschien ook leuk zou vinden
 • 4 : Bekijk deze pagina’s (telkens in een nieuw tabblad) – LIKE ze en ga weer dieper met hun relevante pagina’s.
 • 5 : bookmark de pagina’s van wie het interessant lijkt om regelmatig wat te delen
 • 6 : begin te delen
 • 7 : strooi ook je eigen content (links naar freebies, blogs, …) er door heen.

facebook-share

Waarom werkt dit?

Je creëert hierdoor veel content en dus extra mogelijkheden om LIKES te krijgen. Meer likes betekent dat je weer opnieuw in het nieuwsoverzicht van je volgers komt en hierdoor zien zij ook weer terug jouw blogs en eigen berichten. De kunst is dus om een mooie balans tussen eigen inhoud en 3rd party inhoud te posten.

facebook-groei

Facebookpagina groei tip nr 2 : facebook ads

Jaaaaa, natuurlijk. Jij rolt nu vast me je ogen. Dat kon je zelf ook wel uitvissen. Maar het is namelijk net zoals met de 3rd party inhoud een goed idee om ads af te wisselen met organische inhoud.

Waarom werkt dit?

Door  regelmatig een ‘kleine’ advertentie te plaatsen, groeien je LIKES en hierdoor kom je weer in het nieuwsoverzicht. Dus na elke advertentie, plaats ik vaak erg veel eigen inhoud zoals blogs en video’s, net omdat deze op dat moment goed gezien zullen worden.

Facebook pagina groei tip nr 3 : recycle

Belangrijk is dat de inhoud superwaardevol is voor je fans. Daarom is het een goed idee om je blogs te recycleren en ze steeds weer op te nemen in je tijdslijn.

Waarom werkt dit?

Wie jouw blog de eerste keer miste – tenslotte krijgen mensen een overvloed aan posts te zien – krijgt nu meerdere kansen.

Facebookpagina groei tip nr 4 : call to action

Jaaaa, hier ben ik weer … met mijn eeuwige slogan : denk aan de call to action. Zorg regelmatig voor een onweerstaanbare call to action in jouw posts die leidt naar een aanmelding op je mailinglijst

Waarom werkt dit?

Omdat wanneer jij mensen op je mailinglijst hebt, je ze weer kan doorverwijzen naar een leuke post die je hebt waardoor je jouw volgers heen en weer neemt tussen je website en je facebookpagina.

Facebookpagina groei tip nr 5 : interactie

Interactie … ik zou er een moord voor doen 🙂 Want zonder interactie kan je geen band opbouwen met je fans. Hoe krijg je het beste interactie? Door een vraag te stellen. Stel een losse vraag of stel een multiple choice poll op.

Voorbeelden :

 • Ben jij een ochtendmens of een avondmens? (ps: dan weet je meteen het goede uur om te posten)
 • Wat staat er bij jou op de weekendplanning?
 • Superman of Batman?

facebook-vragen

Waarom werkt dit?

Mensen kopen niet om jouw producten, maar vooral om jou. Omdat ze jou vertrouwen en omdat ze daardoor het vertrouwen hebben in je product. Maar hoe kunnen ze je ooit vertrouwen als je nooit met ze in communicatie gaat, als ze jou niet leren kennen en jij hen niet. Interactie is communicatie in 2 richtingen en is volgens mij het geheim naar succes in online ondernemen.

Facebookpagina groei tip nr 6 : wees funny!

Dit vind ik zelf een moeilijke want ik ben niet goed in grappige dingen vertellen. Daarom probeer ik gewoon met beelden een lach op je gezicht te krijgen.

facebook-marketing

Waarom werkt dit?

Tja, wie wil er niet lachen en goedgehumeurde dingen tegenkomen in zijn/haar nieuwsoverzicht?

Facebookpagina groei tip nr 7 : service

Jouw fans zijn bijzonder. Laat hen dit voelen. Like hun reactie. Geef zo vaak mogelijk en zo snel mogelijk antwoord. Wees een BFF.

facebook-fans

Waarom werkt dit?

Een fan zal al snel afhaken als hij/zij reageert op jouw posts maar niets terugkrijgt of hoort. Dus wil je een fan voor het leven, dan is jouw fan koningin.

Enkele tips om de perfecte klantenservice te geven :

facebook-zakelijk-gebruiken

Wil je nog meer tips? Wil je een droombusiness uitbouwen?

Dan nodig ik je graag uit in OMG ‘de Onoverwinnelijke Mastermind Groep’. Ontdek er hier alles over.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(3) comments

Sarah

Meteen toe te passen (wat ik nu ook meteen ga doen 😉 )
Super handig, Katinka! Hartelijk dank hiervoor.
Lieve groetjes, Sarah

Reply

Heeeeeeé Katinka

Het was een tijdje geleden (Shame on me, I know!) dat ik op je blog geweest was en vanavond dacht ik … Ohhhh, jeeeuuhh ik ga nu alles lezen zodat ik weer bij ben!
Kom ik als eerste deze super waardevolle, met kei goede tips EN een herkenbare “deelactie” van jou terecht! Hoe leuk is dit!!!
Dank je wel daarvoor 😉

Super blog!

X Sandra

Reply
  Katinka

  Hihi, keileuk toch hee zomaar jezelf tegen te komen! xx

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: