Een emaillijst opbouwen van scratch – wat heb je nodig en hoe doe je het

By Katinka | Email Marketing en Listbuilding

een-emaillijst-opbouwen

Een emaillijst opbouwen van scratch – wat – waarom en hoe ….

Waarom een emaillijst opbouwen?

Ok, misschien eerst waarom zou jij een emaillijst opbouwen? Wel, het antwoord is eenvoudig : als jij online iets wil verkopen, dan heb jij gewoon een mailinglijst nodig. Een lijst van mensen die al eerder interesse toonden in wat jij biedt. Want als jij kan gaan mailen met jouw volgers en zij vinden leuk wat je met hen deelt, dan groeit het vertrouwen. En als ze jou vertrouwen, dan gaan ze ook van je kopen.

Zo gaat het nu eenmaal. Mensen kopen van mensen die ze vertrouwen en leuk vinden.

Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met het opbouwen van een emaillijst. Het is DATGENE waar ik vanaf de start mijn focus op legde en nu nog steeds mijn focus op hou. Want als jij een goede mailinglijst hebt, dan zullen er als vanzelf de mensen tussen zitten die meer van je willen en ook bereid zijn hiervoor te betalen.

Maar hoe begin je er aan?

Je moet een paar dingen hebben:

  1. Eerst en vooral moet je een gratis weggever hebben – dat is iets, een ebook, een videotraining of wat dan ook dat je weggeeft in ruil voor een naam en emailadres.
  2. En dan is het volgende wat je nodig hebt een mailingprovider. Dat is software die je mailadressen opvangt. En waarmee je automatische mailtjes kan gaan versturen om je nieuwe volgers te verwennen.

Het proces is eenvoudig. Het gaat in 5 stappen.

  1. Eerst : Je zorgt voor verkeer naar je website
  2. Dan: Je zorgt er voor dat bezoekers zich aanmelden voor jouw gratis weggever
  3. Ten derde: Jij bezorgt deze gratis weggever via de automatische mail
  4. Belangrijk: Jij verwent je volgers en geeft ze een reden om op je lijst te blijven
  5. En dan: Jij laat weten hoe ze nog meer met jou kunnen samenwerken en doet je aanbod.

Et voila.

Een emaillijst opbouwen – alle stappen in detail

1 : verkeer naar je website brengen

Alles begint natuurlijk met verkeer naar je website en daar heb ik een speciale video voor waarin ik je de manieren vertel om MEER verkeer naar je website te krijgen.

2 : bezoekers laten aanmelden voor jouw gratis weggever

Zorg dat jouw gratis weggever echt in de kijker staat, hoe ze ook op je website terecht komen. Komen ze via een blog? Staat het dan zichtbaar op die pagina. Komen ze via de homepagina? Staat het dan zichtbaar in de header bijvoorbeeld.

Dit zijn plaatsen waar jij je optin kan zetten :

De header – de sidebar – in een blog – onderaan een blog – op de over mij pagina – op de contact pagina – op de 404 pagina

Eigenlijk moet jij er voor zorgen dat ze er bijna over struikelen.

3 : Zorg dat de download van je gratis weggever automatisch verloopt.

Je wilt immers niet iedereen gaan mailen die je weggever aanvraagt. In het begin kan dat nog want dat zie je wel zitten om 1 tot 5 mailtjes te sturen per dag. Maar je hoopt ook dat mensen laat op de avond of vroeg in de ochtend of met z’n honderden jouw gratis weggever gaan aanvragen. Lever dus op automatische piloot.

Hiervoor heb je een mailingprovider nodig zoals Enormail, Mailchimp, Active Campaign, MailerLite en zo zijn er nog wel een heleboel.

4 : Je verwent je volgers

Jaaaaa, het goud zit niet in hoeveel mensen je op je mailinglijst hebt. Het goud zit in de band die je met die mensen hebt. Dus wees gul en verwen ze. Geef ze een reden om te blijven.

Want dan volgt stap 5 : je aanbod voorstellen

Het heeft geen zin je aanbod van dag 1 voor te stellen. Dat is vragen om te trouwen als je mekaar voor het eerst ziet. Het heeft ook geen zin het eeuwig uit te stellen als de band goed zit. Als jij biedt waar jouw volger mee vecht, laat deze dan ook niet eeuwig spartelen.

Een emailmarketing funnel

Stap 3 4 en 5 laat je op automatische piloot lopen via automatische mailtjes. We noemen dit een funnel. Ik heb voor jou een blogartikeltje met meer over deze eerste funnel die je absoluut moet hebben.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: