Doelen stellen is één ding – ze afmaken wat anders!

By Katinka | Mindset / Tijdsmanagement

doelen stellen

Doelen stellen … We hebben ze allemaal … dromen en doelen. En vooral in het begin van een nieuwe droom ben je super opgewonden, super geïnspireerd en niets kan of zal je tegenhouden om er voor te gaan.

Plots zijn we een half jaar verder en je denkt … euuuhhhh … wat is er gebeurd? Waar is die tijd gebleven? Misschien zal ik er later tijd voor maken.

Het is mij alvast overkomen en ik heb een licht vermoeden dat het jou ook al overkomen is.

Ik ben dol dol dol op mijn leven als online ondernemer. Maar ik moet ook toegeven dat je als ondernemer heel wat op je bord krijgt. Je bent de CEO en de secretaresse, je bent het manusje van alles en de techneut (mmm… dat laatste misschien iets minder). Maar net omdat je van zoveel markten thuis moet zijn, is het belangrijk dat je jouw dromen en doelen opvolgt en doorzet.

Want wie gaat er jou anders dat schopje onder de kont geven? Behalve ik natuurlijk. Ik geef jou met plezier een regelmatige hartelijke schop onder de kont in de besloten Facebookgroep.

Eigenlijk is het doorzetten naar jouw doel een vaardigheid. En een vaardigheid die je van pas komt als online ondernemer maar absoluut ook in je gewone leven.

En elke vaardigheid valt te leren!

Dus hier zijn alvast mijn top tips.

Doelen stellen en afmaken met een BUDDY

Meestal als jij jezelf een nieuw doel stelt of een nieuw project start, start dit in jouw hoofd. Niemand weet er van en dus als jij dit niet afmaakt, dan weet ook niemand er van.

Het wordt een heel ander verhaal als jij iedereen van je doel gaat vertellen.

Dus huppakee met de beentjes … vertel het je partner, vertel het je vrienden, vertel het in de Facebookgroep! Hashtag mijnnieuwedoel

Doelen stellen en afmaken “in goede en in slechte dagen”.

Een droom is het waard dat jij je volle commitment geeft. Wanneer je trouwt, ga je er voor ‘in goede en in slechte dagen’. Omdat je weet dat op lange termijn een gezonde relatie betekent dat je nu éénmaal ups en downs zal hebben.

Een lange termijn droom zal ook door ups en downs gaan. Als het jouw droom is om een online business op te bouwen, dan zal dit werk vragen, soms zweet en heel soms ook traantjes.

Wanneer je dit op voorhand beseft, bespaart je dit veel teleurstelling.

En weet alvast dat je jezelf zooooooo ontzettend superformiweldig zal voelen wanneer je jouw doel/droom afmaakt.

Lees alvast ook deze post om jouw gremlins en negatieve gedachten te temmen.

Doelen afmaken in hapklare brokken

Ik ben een actiebeest. Sowieso! Ik hou van vooruit stomen. Maar ik kan me helemaal overweldigd voelen als de taak hééééééél groot is. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe cursus maken, of een winstgevend promotieplan in mekaar steken.

Al voel ik dan de opwinding, de inspiratie, de brubbelende ideeën, toch kan een groots doel of project me verlammen.

Het helpt dan om alles wat moet gebeuren in een MASTER TO DO lijst neer te pennen in de kleinst mogelijke acties.

Doelen afmaken met een DOMINO actie

Je Master To Do lijst bevat waarschijnlijk tientallen (misschien wel honderden) mini acties.

Wat is die ENE actie die al de andere makkelijker gaat maken. Start met die actie en je rolt dan de ene dominosteen na de andere om.

Doelen afmaken door AFVINKEN

Ik doe niets liever dan afvinken. Mijn TO DO lijst leg ik steeds uitgeprint op mijn bureau want niets geeft je meer het “jaaaaa, ik ga in de richting van mijn doel” gevoel dan het doorstrepen of afvinken van gedane acties.

Voelt zoooooo goed! OOooooooooohhhhhh!

Haha, dit voelt zo goed, dat je een kopje koffie nemen op je lijst kan zetten, gewoon ter ere van het afvinken.

Doelen afmaken door ONETASKING

Ik was ooit op een training waarin we een test gedaan hebben of multitasken werkt. En hoewel wij vrouwen er prat op gaan te kunnen multitasken, bewezen we zwart op wit dat het wel kon, maar nooit 100% zo goed.

Ik channel dus regelmatig mijn mannelijke YANG energie en stel slechts 1 groot doel of start slechts 1 groots project.

Jouw beurt

Heb jij tips die jou helpen om je doelen af te maken? Deel ze met ons in de reacties!

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: