Creëer focus als een laserstraal

By Katinka | Mindset / Tijdsmanagement

focus

May the force be with you – Star Wars

Hoe creëer jij een focus zo sterk als een laserstraal?

 

Ontdek in dit artikel :

 • wat jou tot op heden tegenhield om met een laserfocus achter je droom aan te gaan
 • een actieplan om deze focusblokkades uit de weg te ruimen
 • mijn tijdsmanagement-strategie om je uit de dure hobby-sfeer te komen richting een fulltime inkomen
 • mijn top 3 tips voor meer focus

Ben je er klaar voor?

Ben je er klaar voor om jezelf en je business als een echte rockster te zien? Ik zie absoluut succes in jou. Wat je gaat onderscheiden van alle anderen die DROMEN van een succesvolle online business en diegene die het echt REALISEREN is : focus. Ben jij bereid om jezelf voor 110% te geven? En jezelf en je business prioriteit te geven. En ja, ik weet het, het leven komt vaak tussen en het is zo gemakkelijk om je focus te verliezen. Maar vandaag geen excuses, alleen kickass actie.

Actie stap 1 : wat houd je tegen?

Neem pen en een notaboek. Brainstorm over alle dingen die jou momenteel tegenhouden om er volledig voor te gaan. Schrijf gewoon alles op wat in je opkomt.

Hier zijn alvast wat voorbeelden :

 • teveel plannen en niks doen
 • niet goed weten hoe te beginnen
 • bezig zijn in alles van mijn business wat niet naar productiviteit leidt
 • teveel op facebook zitten
 • altijd maar je email checken
 • eeuwig surfen op andere blogs
 • jezelf vergelijken met anderen die veel groter en succesvoller lijken te zijn
 • altijd mijn huishouden voor laten gaan
 • alle freebies downloaden maar er niks van implementeren
 • geen tijd
 • geen steun van mijn omgeving
 • niet kunnen beslissen
 • niet weten waar je passie ligt
 • onzekerheid
 • de angst om te falen
 • uitstelgedrag
 • altijd maar cursussen volgen maar ze niet toepassen

Actie stap 2 : maak een actieplan om deze focusblokkades uit de weg te ruimen

Ik kan niet in jouw leven kijken, dus het is belangrijk dat jij zelf oplossingen bedenkt. Dat kan niemand voor jou doen. Jouw leven is uniek, jouw eigen oplossingen ook.

 • Neem elk obstakel onder de loep.
 • Schrijf het neer in je notaboek en noteer eronder elke oplossing die je hier mogelijk voor kan bedenken.
 • Denk na over wie je kan helpen met deze oplossing.
 • Kies alvast 1 obstakel dat je wil aanpakken uit, schrijf het op verschillende post-it en kleef deze op allerlei plaatsen die je snel en vaak aan deze oplossing herinneren.

Hier zijn alvast wat voorbeelden:

Obstakel: constant je facebook checken.

Oplossing : Denk in de eerste plaats na WAAROM je dit doet. Ben je verveeld? Zoek je connectie en aandacht? Ben je bang dat je iets belangrijks mist? De 2de stap is trachten tegemoet komen aan je “waarom” maar op een geplande en gestructureerde manier. Zo plan ik zelf mijn email en facebook NADAT ik ’s ochtends eerst mijn productieve werk heb gedaan. Dus als mijn werkdag start om 8u (ik ben een vroege vogel), dan zal ik pas om 10u mijn mail/facebook checken. Hiervoor trek ik echt een volledig uur uit zodat ik volledig relaxt volledige aandacht kan geven aan de lezers/volgers. Wanneer je reeds productief bent geweest, ben je supertevreden met jezelf, en dat straal je uit naar je lezers en volgers. Dus plannen is het super en dik waard.

Actie stap 3 : tijdsmanagement strategie

Iedereen heeft evenveel tijd. Maar tijd is zo flexibel en rekbaar. Heb je fun, dan is de dag zo voorbij. 2 minuten met je mond open bij de tandarts lijken wel eeuwig te duren.

Vermits je als ondernemer niet betaald wordt om je uren te presteren, moet je je tijd wijs gebruiken. Toen ik startte, leek het wel of ik altijd werkte. Ik had gewoon nooit vrij. Tijdsmanagement heb ik echt moeten leren. Een tijd om te werken en een tijd om vrij te houden.

Mijn succes stap was : mijn tijd verdelen tussen

 • focus tijd = creëren van producten/marketing/coaching/klantenservice
 • vrije tijd = tijd met het gezin of voor mezelf
 • biz fun tijd = zelf cursussen of webinars van anderen volgen, mijn eigen passie aanwakkeren

Ik gebruik google calendar om echt blokken tijd in kleur in te delen. Hoe je deze indeelt, is afhankelijk van jouw gezinssituatie, of je de kids van school moet gaan halen, of je nog een job in dienst hebt, … Mijn tijd deel ik voornamelijk in naargelang de shift van mijn man.

Herken jij dit (ik alvast wel): je krijgt een telefoontje dat een bevriend koppel in de buurt is en of het goed is dat ze binnen een half uurtje bij je langskomen. Als een nooit eerder geziene furie vlieg je doorheen je huis. Je ruimt op, je haalt stof weg, de vloer wordt nog helemaal gedweild. En in de laatste  minuten maak je snel even de waanzinnig lekkere chocoladeballetjes van Legally Raw. En hop, in minder dan een half uur ben jij de ideale gastvrouw met het kraaknette huis. Waaaattt, in 30 minuten? Ja hoor, door echt te focussen op een taak, krijg je veel meer gedaan.  Pas diezelfde focus toe in je business en plan je focustijd elke dag in, helemaal aangepast aan jouw gezin en levensstijl. Zelfs al heb je super weinig tijd, als je deze 110% benut, zal je succesvol groeien.

Actie stap 4: mijn 3 top tips voor meer focus

 1. Schrijf jezelf uit op alle nieuwsbrieven die je niet meer aanzetten tot actie en toepassen. Je kan oneindig leren en iedereen heeft wel een bruikbare tip. Maar het gaat erom wat je gaat toepassen. Toepasbare actie voor jou: elke laatste week van de maand beslis je wie je niet langer mee meeneemt op jouw avontuur naar een succesvolle business. Schrijf uit en lees de overblijvende mails/tips met meer aandacht en focus.
 2. Ruim je werkbureau op, geen rommel meer en maak het mooi en gezellig. Toepasbare actie voor jou: kies een vaste werkplek en maak er een echt georganiseerde en fijn te vertoeven werkplek van.
 3. Creëer werkblokken waarin je onafgeleid met volle focus aan het werk gaat. Toepasbare actie: neem een fluo-stift en plan je focusblokken.

Jouw beurt

Geen enkele informatie brengt je 1 stap verder zonder actie. Laat hieronder in de reacties jouw obstakel kennen en welke oplossing je zelf bedacht. Wedden dat er meerdere vrouwen zijn die over hetzelfde obstakel struikelen. Let’s do it all together!

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(3) comments

Kris

Hey Katinka, zoals altijd weer een super artikel.

Zelf kan ik ook nog werken aan mijn time management.
Wat ik wel al gedaan heb is ’s ochtends vroeger opstaan en eerst van al trainen. Dan mag er van alles gebeuren op het werk, mijn dagelijkse routine is al achter de rug.
Plus het helpt als je al lekker hard gaat trainen voor je lichaam beseft wat er gebeurt, hahaha.
groetjes
Kris

Reply
Sjaak Janssen

Hoi Katinka,
het is het eerste wat ik van je lees en meteen zeer hulpvol.
Het is zondag, dat betekent dat ik zeker tijd vrij kan maken om meteen in actie te komen.
Voor vandaag maar meteen 2 uurtjes geblokt om aan de slag te gaan.
Ik hoop dat het geen probleem is dat ik niet een vrouw, maar een man ben.
Ook wij kampen met dezelfde of vergelijkbare problemen die opgelost dienen te worden.
Overigens, elfen en draken, tovenaars en heksen en ,zoals je zo mooi schrijft, rare vogels hebben ook mijn aandacht. Ik mag graag met ze vertoeven.

Groetjes,

Sjaak

Reply
  Katinka

  Heerlijk om een man te mogen verwelkomen die door de vrouwelijke branding heen kan kijken en de essentie ziet. Tx!

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: