Consistent Bloggen – 3 Obstakels die je tegenhouden

By Katinka | Bloggen

consistent-bloggen

Consistent Bloggen – 3 Obstakels die je tegenhouden en hoe we deze obstakels oplossen. Dit weet jij ook : consistent bloggen is het allerbeste wat je voor je business kan doen. Consistent bloggen is datgene wat in mijn business niet het snelste voor groei heeft gezorgd, maar wel het meeste lange termijn sneeuwbaleffect impact heeft gehad.

Lang verleden tijd dat je website slechts diende als een visitekaartje en dat enkele statische (niet veranderende) pagina’s nodig waren om je bekend te maken bij het publiek. Je kan een blogje zien als een gratis advertentie op het grote internet.

 • Hoe meer blogjes jij hebt, hoe meer van die gratis advertenties er van jou circuleren.
 • Hoe meer blogjes jij hebt, hoe meer zoekwoorden je kan gebruiken en dus wordt je op termijn op bijna alles gevonden.

Conclusie : hoe meer blogjes jij hebt, hoe meer men NIET MEER OM JOU HEEN KAN.  Meer bezoekers, meer volgers, meer fans, meer klanten en dus meer inkomen.

Maar …. om dat te bereiken, moet je consistent zijn. En daar wringt soms wel het schoentje.

Waarom is consistent bloggen zo moeilijk?

Consistent-Bloggen-Obstakel-1

Consistent Bloggen – Obstakel # 1 = Gebrek aan tijd

Telkens wanneer ik mijn fans vraag wat ik voor hen zou kunnen toveren, dan is het antwoord bijna altijd : TIJD. En ik wil heel eerlijk zijn. Bloggen kost tijd. Het creëren kost tijd. Maar ook een mooie afbeelding er bij zoeken, een leuke titel, de seo op orde zetten, … En we hebben het al zo druk.

Ik heb minstens een paar uur nodig voor het schrijven en afmaken van een blogartikel. En dit is dan het schrijven van het artikel, niet het promoten ervan.

Als je geen tijd hebt, heb je maar 2 keuzes :

 • ofwel herwerk je de verwachtingen en resultaten voor je bedrijf
 • ofwel zoek je tijd, wat concreet betekent dat je andere dingen laat vallen ten voordele van je business tijd

Kies je voor het laatste, dan zijn dit alvast mijn tips:

Zorg voor de grootst mogelijke efficiëntie en dus zoveel mogelijk doen in zo weinig mogelijk tijd. Je doet dit door vooral voor focus te zorgen, je door niets te laten afleiden.

Zet je emailprogramma uit.

Ik lees elke mail maar 1x. Ik merk dat wanneer ik met andere ondernemers praat dat dit iets is, dat ik toch anders doe dan velen. De meeste ondernemers laten de email open staan, komt er eentje binnen, dan gaan ze kijken wat en wie. En dat zou ik zelf ook doen, want ik ben een echte curieuzeneuzemosterdpot (vlaams voor nieuwsgierig aagje). Maar omdat je bezig bent met wat anders, lees je de email, denk je erover na om te antwoorden of niet. Beantwoord je deze, dan ben je jouw focus kwijt. Beantwoord je deze niet, dan moet je volgende keer de email nog eens overnieuw lezen en dat is dubbel werk.

Dus : zet je email uit als je in “creatie”modus bent. Werk door aan je blogartikel zonder afleiding.

Zet je facebook uit.

Hetzelfde geldt voor facebook. Dit is nog een grotere afleidingsbron omdat er zoveel leuks kan voorbij komen en voor je het weet ben je een uur verder.

Ik plan zelf elke week mijn “ik dwaal wat rond over het internet” uurtje. Meestal doe ik dat wanneer mijn man en ik gezellig op de bank samenzitten en televisie kijken. Mijn man is een fan van romantische films en ik vind dat zeemzoete gedoe maar niks (hij dweept met Hugh Grant – kan je nagaan :)). Dus dan zit ik er wel knus bij, maar ik dwaal dan wat over pinterest en allerlei andere afleiding heen.

Zorg voor een goede maandplanning

Ik zei het al eerder: in je eigen bedrijf heb jij allerlei functies : jij bent de ceo, de secretaresse, de creator en de boekhouder en nog veel meer.

Ik vind het voor mij het makkelijkste en het meest focus brengende dat ik deze functies uit elkaar hou. Het creëren van een blogje moet uit mijn hart komen, het moet vloeien alsof ik nu tegen jou aan het praten ben.

Het inputten in wordpress, de seo erbij zetten, en al die administratieve dingen, dat vind ik iets voor de secretaresse in me.

Daarom doe ik het zo:

 • Van de 1ste tot de 20ste van de maand ben ik in creatie-modus. Ik schrijf vanalles neer uit mijn hart. Lange teksten, korte teksten, ideetjes, dingen die ik persé wil delen en waarvan ik denk dat het nuttig is voor jou. Ik let niet op spelling, alles vloeit gewoon uit mijn hart en hoofd.
 • Van de 20ste tot de 25ste verander ik van creator naar secretaresse. Dan ga ik alles inplannen, mooi zetten, er titels en ondertitels bij maken, de seo er bij zetten, enz…

Zoals je ziet, is van de 1ste tot de 20ste veel tijd dat ik hiervoor uitrek. Dit komt omdat je om te creëren voldoende rust in je hoofd moet hebben. Als je dat niet hebt, en je beukt tegen een deadline aan, dan lukt het meestal niet (althans zo is het bij mij toch). Daarom voorzie ik zoveel tijd. Als het vandaag niet lukt, dan laat ik het die dag los. Van de 20ste tot de 25ste is puur uitvoerend werk. Dat kan je snel en efficiënt als een goede secretaresse uitvoeren.

Consistent-bloggen-ostakel-2

Consistent bloggen – Obstakel #2 = Je weet niet waarover je moet bloggen

Telkens weer nieuwe onderwerp vinden, kan soms moeilijk zijn. Ik heb daarom voor jou wat tips en een mijn eigen “Het brubbelt niet, wat doe ik dan” systeem voor jou als download.

Tip nr 1 : Neem een boek

Wat ik vaak doe, is op bol.com of amazon.com kijken welke boeken er zoal in mijn niche bestaan. Ik neem dan een kijkje in het boek en noteer de onderwerpen van de inhoudspagina’s.

consistent-bloggen-internet-marketing

voorbeeld-consistent-bloggen

Tip nr 2 : Download mijn eigen Brubbelbuik Systeem

3 stappen naar altijd nieuwe inspiratie – Ik heb voor jou een speciaal kado, namelijk het BRUBBELBUIK systeem. Het Brubbelbuik Systeem is een GRATIS MINI CURSUS en heeft alles te maken met een buik (en hart) dat brubbelt van passie.

Je kan je HIER aanmelden en het BRUBBELBUIK systeem volledig gratis ontvangen.

Brubbelbuik systeem

Consistent-bloggen-obstakel-3

Consistent Bloggen – Obstakel # 3 = je hebt er gewoon geen zin in

Laat ons een kat maar een kat noemen. Soms heb je gewoon geen zin. Er vloeit niets. Er komt niets. En je hebt een miljoen andere dingen die je nu liever zou doen.

Dit is mijn advies

Tip nr 1 : doe gewoon niets

Haha, da’s een leuke hee. Maar zo doe ik het zelf wel. Alhoewel ik superverantwoordelijk ben en ook supergefocust om echt resultaat te halen met mijn bedrijf, toch heb ik zoiets van : als het niet komt, dan komt het niet. Althans niet op een goede manier. Ik ga uitwaaien, Netflixen, of wat dan ook en ik gun me die tijd.

Let wel : dit kan je niet alle dagen doen. Maar ik ga er vanuit dat jij iemand met passie bent en dat de zin gewoon terugkomt.

Tip nr 2 : maak er een spel van

Een leuke website vind ik 750words die je motiveert en inspireert om op een leuke manier (met een hartelijke schop onder de kont) 750 woorden uit je pen te krijgen.

Tip nr 3 : recycleer

In DIT artikel vertel ik je meer hoe je ‘oude’ blogjes kan recycleren. Een supergoed idee als jij de impact van jouw werk wil maximaliseren. Maar ook een supergoede oplossing om iets dat al bestaat te hergebruiken en dus sneller klaar te zijn.

Wat is jouw grootste obstakel? En welke tip ga jij integreren? Ik hoor het supergraag in de reacties hieronder.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

(4) comments

mercedes

Hai Katinka, wederom bedankt voor al je goede tips , ook de vorige met Bloggen is een marathon techniek.
Ik ga maar weer eens een nieuwe planning en tijdschema maken voor mijn blogs, in combi met de autoresponder vanwege de Call to Actions naar al mijn freebies, dan nog de pixels plaatsen….etc etc…
Ook al is het midden in de zomer, ik ga hard verder, want voor je het weet is het al weer Kerst !

Reply

  Top dat je ook tijdens de zomer bezig blijft! xxx

  Reply

Nou ja, wat een SUPER tip!! Die van die boeken met name. Wat enorm tof alweer Katinka! Ik zelf heb geen obstakels (meer!) Mijn grootste was de discipline. Maar met plannen kom je een heel eind!

Reply

  Oh dankjewel Marijke!

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: