Boost de verkoop van je ebook – 6 top manieren

By Katinka | Online Producten / E-learning

boost-de-verkoop-van-je-ebook

De verkoop van je ebook boosten. Jaaa dat wil je! Het zorgt gewoon voor meer inkomen. Herken je dit: Je hebt een geweldig ebook geschreven, je hebt het aangekleed met mooie afbeeldingen, de tekst nagelezen, …. Kortom : het is helemaal klaar.

Het plaatje klopt en je kan niet wachten tot je de eerste verhalen hoort van mensen die geholpen werden door de raad in jouw ebook.

Niet iedereen onder ons heeft een mailinglijst van duizenden volgers (en als dat wel zo is, hoor ik graag al jouw geheimen J). Toch hangt het succes van jouw ebook totaal af van “mensen laten weten dat het bestaat en hoe zij voordeel uit kunnen halen”.

Heel eerlijk.

  • Dit zijn de grootse internet verhalen “schrijf het 1 keer, verkoop het 10.000 keer”. Oooooh was dit maar waar.
  • Dit is de werkelijkheid : “schrijf het 1 keer, market het 100-den keren, verkoop het 10.000 keer.”

Dit is wat veel mensen vergeten (of gewoon niet vermelden) maar marketing hoort er bij. En marketing is voor de ondernemer een belangrijk onderdeel van het werk.

Gelukkig

Gelukkig hoeft marketing niet saai te zijn. En gelukkig hoeft marketing niet als verkopen te zijn. Gelukkig hoeft marketing je niet zot te krijgen. Gelukkig hoeft marketing jouw lezers niet te irriteren.

Integendeel : marketing op de goede manier = iets waar jouw volgers op zitten te wachten J Hoe cool is dat!

Definitie van Marketing

De definitie van marketing – althans hoe ik het in mijn eenvoudige geest vertaal – is : laat mensen – veel mensen – heel veel mensen – en nog meer mensen weten dat jij bestaat, wat je doet en hoe dit voor hen een voordeel kan zijn.

Cruciaal in deze zinnen is : MEER mensen + hun VOORDEEL. Maar hoe doe je dit?

Boost de verkoop van je ebook – 6 top manieren

Manier 1 : maak een gratis uitdaging

Een uitdaging is supercool voor je volgers. Het daagt ze uit. Het is kort en krachtig. Het geeft ze een proevertje van wat jij doet en hoe je het doet. Aan het einde van de uitdaging doe je dan een leuk aanbod naar jouw ebook.

Waarom werkt dit?

Om de verkoop van je ebook te boosten, moet je onder de ogen van meer mensen komen. Een uitdaging iets is dat mensen graag samen met anderen doen en het is dus iets dat makkelijk gedeeld wordt. Deze mensen doen dan de marketing voor jou.

Ps: wil jij een leuke uitdaging plannen, creëren en promoten op een coole manier? Dit is één van de vele trainingen in het OMG! abonnement (zet je op de wachtlijst voor wanneer de deuren weer openen zodat je dit niet mist).

Manier 2 : maak een bundel

Zoek een aantal blogs/websites op met gelijkaardige ebooks/producten en vraag of ze interesse hebben in een gebundeld aanbod. Lezers zijn namelijk dol op kortingen (zoals bijvoorbeeld 2 ebooks voor de helft van de prijs).

Waarom werkt dit?

Ondanks dat jij 50% korting op je ebook geeft (en dus minder verdient), leer je wel dubbel zoveel mensen kennen doordat het andere blog jouw ebook introduceert bij zijn/haar lezers.

Manier 3 : geef weg

Durf je nog niet goed samenwerken met anderen of voel jij je nog heel klein tussen al die grote giganten? Dan is het een goed idee om zo’n gigant te contacteren en aan te bieden dat hij/zij jouw ebook 10x mag wegschenken.

Waarom werkt dit?

Ondanks dat je op deze 10 ebooks helemaal niets verdient, introduceert de gigant jou in zijn/haar grote mailinglijst.

Manier 4 : flash dag

Een flash geschenk/korting dag. Dit is iets dat je vaak ziet op het internet. Voorbeelden zijn :

  • ik ben jarig en ik trakteer
  • zet je moeder in het zonnetje op moedertjesdag
  • heb jij al een kerstgeschenk

Op die speciale dag geef je dan een speciale korting

Waarom werkt dit?

Dit werkt vooral omdat er urgency achter zit. De korting is alleen vandaag, dus moet je wel snel beslissen. FOMO oftewel Fear Of Missing Out zit in onze natuur ingebakken. We willen niets missen en beslissen dan maar snel van “ja, ik neem dit”.

Manier 5 – testimonials

Verzamel testimonials. Je kan dit doen door jouw klanten een vragenlijstje te sturen. Je kan ze ook via skype interviewen. Nadien stuur je deze testimonials naar jouw eigen emaillijst of zet je deze in je facebookgroep/pagina.

Waarom werkt dit?

Eén van de redenen waarom mensen niet kopen is dat ze niet geloven dat het voor hen kan. Voor jou wel, maar niet voor hen. Door te horen van andere “gewone” mensen, krijgen ze vertrouwen dat het toch misschien ook wel voor hen is weggelegd.

Manier 6 – een winactie

Doe een winactie. Wie wil er niet winnen??? En je kan zelfs je deelnemers extra winkansen geven als ze jouw winactie delen. 1 Tip wil ik je alvast wel meegeven : zorg dat je een product wegschenkt dat werkelijk alleen interessant is voor jouw ideale klant en niet zomaar voor iedereen.

Waarom werkt dit?

Gewoon omdat iedereen wil winnen en zoveel mogelijk kansen wil hebben en daardoor ook makkelijker deelt en jij daardoor meer mensen bereikt.

ps : samen een winactie organiseren is ook iets dat we als OMG! ondernemers samen opzetten.

Conclusie – boost de verkoop van je ebook

Deze 6 manieren zijn echt TOP manieren. Ik gebruik ze echt allemaal. Dit maakt online ondernemer super afwisselend. Het lijkt dan ook of je altijd wat nieuws voor je volgers hebt. En ze volgen jou net daarom met plezier. Je hebt altijd wel wat cools in petto.

Jouw beurt

Welke tip ga jij als eerste toepassen? Hoe ga jij de verkoop van je ebook boosten? Laat het me weten in de comments.

Wil je samen met anderen winacties organiseren, uitdagingen plannen, samenwerkingen aangaan. En weet je niet hoe je dit doet >> dan nodig ik je uit in OMG! waar er trainingen voor jou zijn en honderden ondernemers om mee samen te werken.

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: