Leer bloggen als een pro

By Katinka | Bloggen

bloggen-als-een-pro

Wil jij gaan bloggen als een PRO? Ken jij het verschil tussen een hobby blog en een professioneel blog dat fans aantrekt en een business opbouwt met een inkomen?


Een beslissing!

En natuurlijk ook hard en slim werken.

Zo ga jij ook pro met je blog:

Regelmaat

Als hobby blog mag je kiezen of je blogt. Heb je zin, dan blog je. Heb je geen zin, dan niet. Als je professioneel wil gaan, dan is dit je job en dan bouw je aan een band met je volgers. Je volgers weten niet wanneer jij zin hebt en hebben hieraan ook geen boodschap. Door 1 keer te bloggen, schep je verwachtingen. Voldoe aan deze verwachtingen om je bezoekers niet teleur te stellen.

Dit kan jij doen:

Maak het eenvoudig voor je volgers door op een vast moment een blogartikel te laten verschijnen. Schrijven doe je wanneer je zin hebt, publiceren doe je volgens een vast schema.

Bijvoorbeeld : elke maandag; elke maandag, woensdag, vrijdag; …

Met Power2Bloom lanceer ik elke maandag een artikel. En in promotieperiodes verschijnt een extra bonus artikel op donderdag.

Meten = weten

Hou in het oog hoeveel bezoekers je blog trekt. Welke pagina’s lezen ze? Hoe lang blijven ze op je blog? Wat is de meest bezochte pagina?

Leer je aantallen en het gedrag van je bezoekers kennen.

Dit kan jij doen:

Maak een google analytics account aan en check deze op het einde van elke maand. Noteer wat je leert en hou dit in je achterhoofd bij het maken van nieuwe content.

Maak je blogs aantrekkelijk

Inhoud is natuurlijk het belangrijkste, maar of je blog gelezen wordt, hangt vaak af van de eerste indruk.

Een leuke titel, een duidelijke verdeling in hoofdstukken en prachtige afbeeldingen zijn tegenwoordig een must.

Zelf bewerk ik elke foto en pimp deze met labels, kaders, tekst en banners. Het is een ideaal moment om ook je eigen persoonlijkheid te tonen, wat dan weer je branding sterker neer zet.

Dit kan jij doen:

Maak een vaste structuur voor je blogs, zet je afbeeldingen steeds in hetzelfde formaat, gebruik steeds dezelfde kleuren.

Maak een promotieplan

Hoe meer je onder de ogen van bezoekers komt, hoe meer kans je hebt om een “know-like-trust” relatie op te bouwen. Denk er aan : mensen kopen alleen bij wie ze vertrouwen en dit geldt des te meer online. Vertrouwen opbouwen duurt even. Dit gebeurt niet meteen bij het lezen van 1 artikel.

Hoe meer jij jezelf naar buiten brengt, hoe meer en hoe vaker je bij je publiek onder ogen komt, hoe meer een relatie kan opgebouwd worden, hoe meer vertrouwen er zal groeien, hoe groter jouw inkomen zal worden.

Het begint met een promotieplan. Het gaat erom wat je met de artikels doet nadat ze geschreven zijn. Uiteraard wordt een goed geschreven artikel organisch gevonden. Maar je succes een handje helpen, kan enorme resultaten opleveren.

Wil je van naadje tot draadje weten wat ik doe, dan is het copy paste Happy Business Masterplan vast iets voor jou.

Dit kan jij doen:

Maak je eigen vaste promotieplan per maand, per week of per dag. Alles wat je op consistente basis doet, geeft resultaten.

Check ook dit artikel van ProBlogger

Doe geen 1000 dingen 1 keer, maar 1 ding 1000 keer!

Investeer in jezelf

Geef jouw business alle noodzakelijke materialen. Als je een bedrijf start, moet je een plaats huren, meubilair, stock, enz… aanschaffen. Jij moet misschien investeren in kennis over online ondernemen, in het ontwerp van een mooie website, in nuttige plugins.

Dit kan jij doen:

Geef jouw business de kans om te groeien. Mag ik jou coachen? Misschien via één van mijn cursussen?

Wat houdt jou tegen om PRO te gaan met je blog?

Ken jij iemand die ook Happy Rich & Free wil leven? Deel!
Follow

About the Author

Katinka toont ambitieuze coaches, bloggers en online ondernemers hoe een Happy Rich & Free online business op te bouwen. Ze toont je hoe je prachtige online programma’s creëert, hoe je deze winstgevend in de markt zet en er een volledig geautomatiseerde structuur van maakt. Love free stuff? Ontdek HIER​ de EXACTE STAPPEN van zero naar 100.000

Leave a Comment:

Leave a Comment: